clovekUnsplash/Mohamed Nohassi
StoryEditor

Vystúp zo svojej komfortnej zóny a buď lepšou verziou seba. Vďaka týmto 4 tipom sa ti to podarí

kov23.10.2021., 11:00h
Mahátmá Ghándí vo svojom slávnom citáte povedal, že urobiť vec, ktorej sa bojíme, je prvý krok k úspechu.
Lajkuj Brainee.sk na

Ale naozaj sa bojíme robiť veci, ktoré pre nás nie sú úplne zvyčajné? Alebo je to skôr tým, že sme si zvykli na svoju rutinu a nechceme robiť nič, čo z nej vybočuje?

Lenže rutina môže byť aj zväzujúca a ty si začneš uvedomovať, že cítiš, akoby tvoj život nebol úplne plnohodnotný. Netreba zúfať. Ponúkame ti 4 tipy, ktoré obohatia tvoj život.

Ozvi sa priateľom a rodine

Niekedy treba byť iniciatívny a sám sa ozvať ľuďom, ktorí ti sú alebo boli blízki. Niektorých si možno aj dlho nevidel, ozvi sa im a opýtaj sa, ako sa majú, čo nové je v ich živote. Určite si niekedy zažil pocit, že si niekoho nevidel aj roky, no keď ste sa stretli, bolo to ako za starých čias. Ak by tvoj pokus nevyšiel, aspoň budeš vedieť, že ste už naozaj každý niekde inde.

Máš tetu, ktorú si nevidel dlhú dobu, no ako dieťa si ju s rodičmi pravidelne navštevoval? Zavolaj jej, príď na návštevu. Určite sa poteší a ty pravdepodobne tiež.

felix-rostig-UmV2wr-Vbq8-unsplash priatelia Unsplash/Felix Rostig

​Športuj

Je vedecky dokázané, že športovanie má na naše zdravie pozitívny vplyv. Pri športovaní tvoje telo vyplavuje zvýšené množstvo endorfínov, ktoré ti spôsobia pocity šťastia. Okrem toho, pri športovaní sa zoznámiš s novými ľuďmi a nikdy nemôžeš vedieť, či pri behu v parku nestretneš napríklad svoju životnú lásku.

Pravidelný šport ti aj zvyšuje mozgový výkon a zlepšuje spánok, nehovoriac o tom, že pomáha udržiavať primeranú hmotnosť a zlepšuje tvoju pleť. Ďalším pozitívom je aj to, že ťa naučí disciplíne a pomôže ti rozvinúť schopnosť prekonávať sa. 

jenny-hill-mQVWb7kUoOE-unsplash beh Unsplash/Jenny Hill

​Nájdi si hobby

Môže to byť niečo úplne nové, niečo, čo si chcel vždy skúsiť, no nemal si na to odvahu či správny čas. Chcel si sa niekedy naučiť hrať na gitaru? Alebo si chcel skúsiť historický šerm či potápanie? Smelo do toho!

Nemusíš byť virtuóz ani profesionálny športovec, stačí mať z toho radosť a naučiť sa niečo nové. Môže to byť aj koníček, ktorému si sa kedysi venoval, no prestal si. Rád si kedysi kreslil, no prestal si? Bež si kúpiť ceruzku či pastelky.

23477806772_bc28b955df_o kresba Flickr/hasem 2

Urči si ciele

​Skús si na papier napísať veci, ktoré by si chcel dosiahnuť. Môžu to byť jednoduché úlohy, ktoré ti zaberú pár dni či týždňov, ale aj dlhodobé veci ako je napríklad nové pracovné miesto.

Nezabúdaj, že sa treba vyzbrojiť trpezlivosťou. Nič nepadá z neba len tak a pravdepodobne budeš musieť postupovať krôčik po krôčiku. Neporovnávaj sa s inými, ale so svojim starým ja, ktoré sa o zmenu ani nepokúšalo.

cody-black-lACHYxmRFYA-unsplash dievča Unsplash/Cody Black

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/spolocnost, menuAlias = spolocnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 12:03