StoryEditor

Pellegrini sa pustil do Matoviča: On je najväčšie zlo slovenskej politiky

26.06.2021, 16:12
Autor:
TASRTASRredred
Šéf Hlasu na brífingu po sneme povedal, že takto zle riadenú krajinu ešte nevidel.

Moderné, zdravé, sociálne spravodlivé, bezpečné a zelené Slovensko je päť základných programových pilierov, ktoré delegáti mimoparlamentnej strany Hlas-SD schválili na sobotňajšom sneme v Nitre.

Strana ich v oblasti verejného života považuje za kľúčové pre spoľahlivý a sebavedomý štát. Informoval o tom predseda strany Peter Pellegrini.

Ten na brífingu ostro kritizoval aj súčasnú vládu. "Tragicky ste zlyhali, odíďte." Bývalého premiéra a terajšieho ministra financií označil šéf Hlasu za najväčšie zlo slovenskej politiky.  "Takto zle riadenú krajinu som ešte nevidel."

Pellegriniho piliere

Prvým pilierom je moderné Slovensko, keďže štruktúra verejnej správy musí prejsť na nový spôsob riadenia. Druhým je zdravé Slovensko, ktorého cieľom je zabezpečiť kvalitnú, dostupnú a modernú zdravotnú starostlivosť.

Tretím je sociálne spravodlivé Slovensko, ktorého úlohou bude zabezpečiť bežným ľuďom zvládnuť životné situácie ochranou, zveľadením a rozšírením sociálnych benefitov.

Štvrtým pilierom je bezpečné Slovensko, ktoré by malo byť postavené na spravodlivom štáte a vláde práva, vnútornej bezpečnosti a migrácii, obrannej a zahraničnej politike a medzinárodných vzťahoch. Posledným je zelené Slovensko, ktoré plánuje strana orientovať k zdravému životnému prostrediu, prístupu k prírodným zdrojom a environmentálnej výchove spoločnosti.

"Programové tézy budeme postupne pretavovať aj do reálneho programu. Už teraz v centrále strany pracujú skupiny na týchto oblastiach. Na základe týchto tematických pilierov strana na jeseň predstaví kompletný program verejnosti. Základnou víziou strany je moderný, opäť fungujúci a sociálne spravodlivý štát, ktorý vráti ľuďom istotu, že na jeho služby sa dá spoľahnúť," uviedol predseda strany.

Noví členovia

Ako doplnil, Hlas-SD bola jedinou opozičnou stranou, ktorá navrhla vlastný plán obnovy. "Na rozdiel od vlády sme akcentovali zmierňovanie regionálnych rozdielov, hovorili sme oproti vládnemu návrhu viac o poľnohospodárstve a pôdohospodárstve," informoval Pellegrini.

Delegáti snemu zároveň za podpredsedníčku strany zvolili Zuzanu Dolinkovú. Novými členmi predsedníctva sa stali Karol Janas, Dušan Tittel a Branislav Becík.

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 05 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 12:55