StoryEditor

Matovič sa pustil do šéfa SaS: Bolo to ego Richarda Sulíka, ktoré stvorilo mafiánsky svet

05.05.2022, 14:00
Autor:
redredTASRTASR
Po niekoľkých mesiacoch sa opäť rozhorel spor medzi ministrom financií Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom.

Situácia v koalícii sa po stredajšom hlasovaní o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie vyhrotila. Vyústila až do konfliktu medzi ministrom financií Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom.

Olej do ohňa prilial šéf SaS už v stredu, keď na sociálnej sieti hlasovanie o Ficovi okomentoval slovami, že ide o najväčšiu prehru politickej kariéry lídra OĽaNO. "A porazil ho nielen jeho obľúbený koaličný partner, ale aj vlastné poslankyne. Už nikdy nebudú môcť hovoriť o boji o korupcii," napísal Sulík.

Odpoveď na seba nenechala dlho čakať. Matovič sa v relácii Braňo Závodský Naživo na rádiu Expres slovne pustil do svojho koaličného partnera, s ktorým mal už viacero konfliktov.

Mrzí ma, že kto to šíri. Napísal to a verejne to šíri. V momente ako sa hlasovalo mal už status napísaný. Mrzí ma to, dajme si ruku na srdce a povedzme si, kto stvoril tento mafiánsky svet, ktorý tu vládol osem rokov. Bolo to ego Richarda Sulíka, povýšil svoje ego nad záujem Slovenska. Aj keď sme mu povedali, že aj tak euroval schvália a že potom príde Fico na bielom koni. My tu bojujeme s následkami hlúpeho rozhodnutia Sulíka," povedal Matovič.

Po reakcii moderátora, že ani on nehlasoval za dôveru vlády Matovič. "Nájdite si, kto bojoval za to, aby SaS neutopila vládu ja som povedal, že euroval bude tak či tak a Fica dostaneme ako bonus," 

Dodal, že Sulík si robil kampaň kvôli dvom zlyhaniam poslankýň OĽaNO. Narážal Na Katarínu Hatrákovú a Romanu Tabak, ktoré nehlasovali za vydanie Fica na väzobné stíhanie.

"Ony sú čestné, len sú naivné. On (Sulík, pozn. red.) pustil k moci Fica a teraz riešime následky a celé Slovensko kvôli tomu trpí," pokračoval v kritike Matovič.

Na kritiku Matoviča v relácii SaS zareagovala a ohradila sa voči slovám šéfa OĽaNO, že má v úmysle odísť z koalície.

Igor Matovič vedome a zákerne klame, len aby odviedol pozornosť od svojej najväčšej politickej prehry. Porazili ho nielen jeho vlastné poslankyne, ale aj jeho obľúbený koaličný partner. Nerozumieme, prečo útočí práve na SaS, ktorá jednotne hlasovala za vydanie Roberta Fica spravodlivosti, zatiaľ čo Sme rodina sa kompletne zdržala a tým zabránila, aby Igor Matovič dosiahol svoje politické víťazstvo,” uviedol predseda SaS Richard Sulík. Strana SaS sa zároveň pýta, či Igor Matovič vyháňa z koalície tých správnych. „My nie sme tí, ktorí chceme z vlády odísť, a ani tí, ktorí by z nej odísť mali,” dodal Sulík.

Plénum Národnej rady v stredu neodsúhlasilo žiadosť prokuratúry o vydanie Fica do väzby. Za bolo 74 poslancov, proti 49, zdržalo sa 19 a nehlasovalo osem poslancov. Za vydanie Fica do väzby boli všetci poslanci SaS a Za ľudí, ako aj väčšina poslancov OĽANO.

Zdržali sa poslanci Sme rodina. Zdržala sa i Katarína Hatráková a Romana Tabák nehlasovala, následne obe vylúčili z klubu OĽANO.

Proti vydaniu Fica hlasovali členovia klubu Smer-SD i nezaradení poslanci pôsobiaci v neparlamentnom Hlase-SD. Nezaradení poslanci z ĽSNS nehlasovali.

01 - Modified: 2024-04-26 10:47:52 - Feat.: - Title: Vláda zdvihne daň z príjmov, tvrdí SaS. Ficov kabinet má podľa nich zasiahnuť aj do druhého piliera 02 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 03 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 04 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 05 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 04:32