StoryEditor

Sulík na kongrese SaS: Táto koalícia dovládne. Slovensko potrebuje reformy ako soľ

09.04.2022, 09:46
Autor:
redredTASRTASR
V neverejnej časti programu si majú liberáli voliť členov rozhodcovskej i revíznej komisie, ako aj troch členov republikovej rady.

Koalícia je funkčná, jej členovia dokážu medzi sebou diskutovať a hľadať kompromisy. Určite dovládne až do konca volebného obdobia. Na sobotnom kongrese strany SaS v Bystrej to vyhlásil jej predseda a minister hospodárstva Richard Sulík.

Zároveň avizoval, že bude opäť kandidovať na predsedu strany a chce ju viesť do najbližších parlamentných volieb.

Vojna na Ukrajine nestmelila podľa Sulíka len Európsku úniu, ale aj vládnu koalíciu na Slovensku. "Situácia vo vnútri koalície sa upokojila," skonštatoval líder SaS s tým, že k tomu prispela aj minuloročná výmena na poste premiéra.

​Sulík to hodnotí ako "veľmi šťastný krok". Súčasný predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) podľa jeho slov hľadá kooperáciu, nie konfrontáciu. "Nepolarizuje," podotkol.

Sulík tvrdí, že by bola radosť vládnuť bez kríz, ako je pandémia Covid-19, energetická kríza či vojenský konflikt na Ukrajine. "Urobili sme ako vláda a koalícia kopu chýb. Napriek všetkým krízam to po dvoch rokoch nie je až také zlé, ako sa to niekto snaží vykresliť," povedal líder SaS.

Zároveň na kongrese avizoval, že strana pôjde do volieb ako silná a jednotná. "Naše ambície sú vyššie, aký bol výsledok v parlamentných voľbách v roku 2020," uviedol. Volebný program strany má pripraviť Eugen Jurzyca.

Zaoberať sa ním má kongres zrejme budúci rok na jeseň. Sulík potvrdil svoj záujem zostať na čele SaS a viesť stranu aj do volieb, pokiaľ s tým bude kongres či republiková rada strany súhlasiť.

Kongres SaS 12:31 Richard Sulík o svojej opätovnej kandidatúre na šéfa SaS

11:13 Brífing SaS Brífing SaS je naplánovaný na 15.30 hod. 11:12 Neverejná časť kongresu SaS Verejná časť kongresu sa skončila. SaS bude teraz v neverejnej časti programu voliť členov rozhodcovskej i revíznej komisie, ako aj troch členov republikovej rady.  11:01 Ako spoločnosť sme v permanentnom konflikte. Veľ mi si prajem, aby sme všetci prispeli k tomu skončiť s týmto konfliktom, povedal Matúš Vallo, ktorý sa na diaľku prihovoril účastníkom kongresu SaS. 10:45 Klus: Putin kradne Európe mier Putin kradne Európe mier. A vo vojne na Ukrajine ide o budúcnosť nás všetkých. Svet ako sme ho poznali ešte na začiatku roka, sa definitívne zmenil. Čelíme vážnemu ohrozeniu bezpečnosti a žiaľ kvôli vojne na Ukrajine máme konečne otvorené oči, povedal Martin Klus. 10:44 Pred šiestimi týždňami to bol bezprecedentne neodôvodnený útok. Pod rúškom moci najlepších kriminálnych tradícií zaútočil na kraji, ktorá podľa neho nemá existovať, povedal štátny tajomník ministerstva zahraničia Martin Klus. 10:38 Kolíková je pripravená stať sa súčasťou SaS Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková je pripravená stať sa súčasťou SaS, ak bude z tejto koaličnej strany záujem o bližšiu spoluprácu.
10:35 Pre Slovensko potrebujeme jasné pravidlá, ktoré platia pre všetkých bez výnimky. Chceme byť atraktívna krajina pre seniorov. Nemôžeme tvoriť politiku len pre Bratislavu a pre dnešok. Máme aj regióny. Ako povedal Richard Sulík, Slovensko potrebuje reformy ako soľ, povedala Kolíková. 10:33 Prejav ministerky Kolíkovej Žijeme v kritickej dobe a nie je to fráza. Chceme poukázať na všetko, čomu čelíme spoločne a čo nám v krajine prekáža, hovorí ministerka spravodlivosti Mária Kolíková na kongrese SaS. 10:32 Sme jednotná strana, s vysokým odborným potenciálom. Urobili sme najviac osožnej roboty v koalícii. Budeme sa prezentovať voličom ako strana, ktorá je rozvážna, odborná a ktorá dokáže viesť krajinu kľudnou rukou, ukončil svoj prejav na kongrese SaS Sulík. 10:31 Sme druhý najsilnejší poslanecký klub, druhá najsilnejšia politická strana, hovorí Sulík. Ďakuje Márie Kolíkovej a ďalším poslancom, ktorí prišli do klubu SaS zo Za ľudí. 10:26 Sulík je presvedčený, že prejde aj súdna mapa. "Možno o dva tri mesiace neskôr ale prejde." 10:25 Spravíme všetko preto, aby sme toto volebné obdobie dokončili. Týmto vylučujem, že budeme vymýšľať kulehy, finty a tak ďalej. Sme najjednotnejšia strana a sme aj najreformnejšia strana. Naša krajina potrebuje reformy ako soľ, robíme ich a myslím si, že darí sa nám, hodnotí Sulík. 10:24 Koalícia je funkčná. Samozrejme v kuse niečo riešime, musíme hľadať kompromisy. Ale je dôležité, že ich vieme robiť. Som presvedčený, že my už dovládneme a toto poznanie je veľmi dôležité, hovorí šéf SaS. 10:22 Bola by radosť vládnuť, keby sme v kuse nemali nejakú krízu, ktorá bola spôsobená zvonka. Je to pandémia, ktorá nás postihla vo veľkom rozsahu, ďalej sú to ceny energií, ktoré spôsobili energetickú krízu. A je to vojna. Je to vojna, akú sme v našom susestve nezažili od druhej svetovej vojny. Nepovedal by som, že v našom spoločenstve je niečo také možné, povedal Sulík. 10:20 Sulík o Hegerovi Vojna nestmelila iba Európsku úniu, ale aj našu koalíciu. Situácia sa skľudnila. Pred rokom došlo k výmene premiéra. Môžem povedať, že to bol správny krok. Edo Heger stmeluje, dáva dokopy ľudí, hľadá kooperáciu a nepolarizuje, povedal Sulík na kongrese. 10:15 Sulík hovorí, že ide o 18. kongres SaS. 10:14 Richard Sulík už začal s príhovorom na kongrese SaS.
Zdroj: HNtelevízia
09:42 Sulík vystúpi s príhovorom Na kongrese vystúpi s príhovorom predseda strany SaS Richard Sulík, ale aj čestní hostia 09:42 Mandáť končí trom členom SaS V republikovej rade SaS končí tento rok mandát poslankyni Národnej rady Jane Bittó Cigánikovej, podpredsedovi parlamentu Milanovi Laurenčíkovi, ale aj predsedovi Bratislavského samosprávneho kraja Jurajovi Drobovi. 09:41 SaS má kongres Koaličná strana SaS má v sobotu v Bystrej v okrese Brezno stranícky kongres. V neverejnej časti programu si majú liberáli voliť členov rozhodcovskej i revíznej komisie, ako aj troch členov republikovej rady.

01 - Modified: 2024-05-03 11:20:56 - Feat.: - Title: Cigániková nechápe správanie PS v opozícii. Veľmi sa im divím, že tam stáli, hovorí v HNtelevízii 02 - Modified: 2024-05-02 15:55:23 - Feat.: - Title: "Nedodržiavajú zákon." SaS kritizuje odklad voľby kandidátov na sudcu Ústavného súdu 03 - Modified: 2024-05-02 13:53:09 - Feat.: - Title: Poslanec SaS Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností 04 - Modified: 2024-04-29 14:01:30 - Feat.: - Title: SaS sa nepridá. Pravým dôvodom odvolávania Dolinkovej sú interrupcie, PS voviedli do omylu, tvrdí Cigániková 05 - Modified: 2024-04-29 11:56:11 - Feat.: - Title: SaS mobilizuje a organizuje petíciu na záchranu druhého piliera
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
04. máj 2024 21:04