StoryEditor

Remišová sa chce stretnúť s Kiskom, diskusie v strane pokračujú

28.05.2021, 12:29
Autor:
TASRTASR
Na predsedníctve Veronika Remišová navrhla, aby strana našla dohodu na takom kandidátovi na predsedu, ktorý by zachoval stredový odkaz Andreja Kisku.

Diskusie v strane Za ľudí stále pokračujú. Strane škodí, keď sa konflikty zámerne eskalujú na verejnosti. Uviedla to na tlačovej konferencii predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová. V súvislosti so situáciou v strane sa chce stretnúť s Andrejom Kiskom, zakladateľom strany.

​Na predsedníctve Remišová podľa vlastných slov navrhla, aby strana našla dohodu na takom kandidátovi na predsedu, ktorý by zachoval stredový odkaz Kisku. "Takáto dohoda bola skupinou okolo Márie Kolíkovej odmietnutá," povedala.

Remišová si nemyslí, že by strana mala fungovať tak, že ak bol pred deviatimi mesiacmi snem a zrazu niekto v strane objavil ambíciu, že chce byť predsedom, tak sa zvolá mimoriadny snem.

"My nie sme krúžok šikovných rúk, aby sme menili predsedu vtedy, keď sa niekto s niekým poháda," hovorí predsedníčka. Dodala, že politická strana je tu na to, aby plnila sľuby ľuďom. Remišová dala na stôl aj alternatívu, ktorá zahŕňala, aby boli osobné ambície podriadené záujmom Slovenska. "Táto alternatíva bola odmietnutá, a preto budú diskusie pokračovať," poznamenala.

Všetci, ktorí vnútorné spory v strane vyvolávajú, si musia podľa Remišovej vstúpiť do svedomia. Spory poškodzujú aj stranu aj jej členov. Poukázala v tejto súvislosti na pokles volebných preferencií. "Vo februári sme sa vrátili na náš volebný výsledok, takmer na šesť percent. Teraz po týchto sporoch zase padáme na tri percentá," poznamenala.

​Viacerí členovia Za ľudí vrátane ministerky spravodlivosti Kolíkovej koncom minulého týždňa uviedli, že sú za zvolanie mimoriadneho snemu strany, na ktorom by sa volilo nové vedenie. Remišová podľa nich vedie stranu nedostatočne, stratila ich dôveru. Kolíková označila otázku o svojej možnej kandidatúre na šéfku strany za predčasnú.

​V stanovách strany Za ľudí sa píše, že predsedníctvo strany rozhoduje o zvolaní straníckeho snemu vždy, keď ho o to požiada aspoň päť predsedníctiev krajských organizácií.

Zvolať snem požiadali krajské predsedníctva strany v Košiciach, Prešove a Nitre. V utorok malo okrem Bratislavy rokovať krajské predsedníctvo v Žiline.

01 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 02 - Modified: 2024-04-04 17:54:03 - Feat.: - Title: Kauzy exprezidentov: Gašparovič odmietal vymenovať generálneho prokurátora, Kisku dobehli daňové podvody 03 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostáva im vysoké postavenie, ochranka aj doživotná renta. Ako si žijú exprezidenti? 04 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov 05 - Modified: 2024-04-03 11:27:03 - Feat.: - Title: Strana Za ľudí podporila Korčoka. Pellegrini podľa Remišovej mohol porušiť ústavný zákon, žiada vysvetlenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 21:46