StoryEditor

Smer žiada Čaputovú o urgentné stretnutie. Dôvodom má byť manipulácia s trestnými konaniami

14.02.2022, 15:42
Autor:
TASRTASRredred
Smer podal v pondelok do podateľne parlamentu návrh na odvolanie Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra.

Podpredseda Národnej rady Juraj Blanár (Smer) a predseda Výboru na kontrolu činnosti SIS Marián Saloň (Smer) požiadali prezidentku  Zuzanu Čaputovú o urgentné stretnutie. Informoval o tom hovorca strany Ján Mažgút.

Žiadajú o urgentné stretnutie

Stretnutie urgujú v súvislosti s uznesením generálnej prokuratúry zo dňa 4. februára 2022 o manipuláciách s trestnými konaniami, ktoré sa podľa nich dostali do rozsahu likvidujúceho právny štát na Slovensku.

V piatok na brífingu šef Smeru Robert Fico vyhlásil, že na Slovensku existuje skupina politicky angažovaných vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov špeciálnej prokuratúry, ktorí majú za úlohu pozatvárať predstaviteľov opozície s použitím akýchkoľvek prostriedkov.

Fico hovoril hrôzostrašnom príbehu rozkladu právneho štátu" a zneužívaní právomoci verejných činiteľov.

Smer chce odvolávať Mikulca

Smer podal v pondelok do podateľne parlamentu návrh na odvolanie Romana Mikulca (OĽANO) z funkcie ministra vnútra.

Mikulec podľa jeho slov koordinoval činnosť elitných vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru, ktorí mali konať na politickú objednávku, a to "zničiť opozíciu vrátane Smeru".

"Na NAKA pôsobí organizovaná skupina zločincov v podobe vyšetrovateľov či operatívcov. Zaraďujeme tu aj rad prokurátorov z Úradu špeciálnej prokuratúry," skonštatoval Fico. Táto skupina od parlamentných volieb v roku 2020 manipuluje trestné konania a plní politickú úlohu.

"Udavačom hovoria, čo majú povedať, korumpujú a vydierajú ich. Vymýšľajú si dôkazy a spisujú nezmyselné uznesenia o začatí trestného stíhania," uviedol líder Smeru-SD s tým, že zničili každého, kto im v tom chce zabrániť. Ako príklad uviedol prípad vyšetrovateľky Úradu inšpekčnej služby Diany Santusovej a jej tímu.

01 - Modified: 2024-04-26 12:55:09 - Feat.: - Title: "Vláda berie ľudom práva." Časť opozície vyzýva prezidentku nepodpísať zákon o strategických investíciách 02 - Modified: 2024-04-26 11:30:13 - Feat.: - Title: Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s exprezidentom Schusterom 03 - Modified: 2024-04-24 07:47:18 - Feat.: - Title: Minister Blanár považuje za nevyhnutné vrátiť mier do slovníkov diplomacie 04 - Modified: 2024-04-22 15:22:07 - Feat.: - Title: Prezidentka bude tento týždeň úradovať z Košíc, stretne sa aj s primátorom 05 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 18:56