TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Spájate sa s feťákmi a kanibalmi, útočil Harabin na Hlinu. Aký ste vy kresťan? Pýtal sa šéf KDH

13.10.2019, 14:56
Autor:
TASRTASRmahomaho
Alojza Hlina vylúčil akúkoľvek spoluprácu so Štefanom Harabinom.

Nezakladám žiadnu politickú stranu, nevstúpil som do strany, hovorí sudca a bývalý prezidentský kandidát Štefan Harabin na margo ohlásenia svojho vstupu do politiky. 

Harabin nedávno oznámil, že ide do politického boja ako líder strany Vlasť. V diskusnej relácii TA3 V politike uviedol, že je aj naďalej sudcom a neplánuje sa vzdať talára.

„Prečo by som to robil. Som sudca a právny stav predpokladá, že môžem byť na kandidátke ako líder politickej strany,“ povedal v ostrej diskusii so šéfom KDH Alojzom Hlinom, ktorý tvrdí, že Harabin zavádza ľudí.

Harabin trvá na tom, že sa mu funkcia iba pozastaví. Umožňuje mu to podľa neho európske právo. 

"Štát vás platí, aby ste súdili"

„Sudca nesmie byť členom strany ani hnutia, ani vykonávať aktívnu politickú činnosť,“ citoval Hlina zákon. Dodal, že sa kvôli Harabinovi zákon novelizoval, aby sa vysvetlila aktívna politická činnosť. „To je vysvetlenie pre takých sudcov, ako ste vy,“ dodal predseda KDH.

 „Vy ste sudca, vás platí štát za to, aby ste súdili,“ vyjadril sa Hlina k sudcovi Najvyššieho súdu "Chcel by som sa dožiť toho, že bude doba po Harabinovi v slovenskom súdnictve," dodal.

Na margo možnej povolebnej spolupráce s ĽSNS uviedol Harabin, že chce spolupracovať s každým, kto bude akceptovať program strany Vlasť. 

„Mám jasné výhrady voči Kotlebovi, neuznáva výsledky druhej svetovej vojny. Mám výhrady, ale v zásade nemôžem odmietnuť nikoho,“ povedal Harabin.

Hlina odmieta spoluprácu s ĽSNS aj Harabinom

Hlina spoluprácu s kotlebovcami vylúčil. Nepredstaviteľná je pre šéfa kresťanských demokratov tiež spolupráca s SNS aj Harabinom. 

Harabin kritizoval Hlinu, že sa ide spájať s „feťákmi, pedofilmi, homosexuálmi a kanibalmi“. Narážal na spoluprácu KDH s koalíciou PS-Spolu. „Konzervatívna strana musí chrániť normálnu rodinu,“ doplnil Harabin.

Za konzervatívnu stranu nepovažuje ani SNS pre osnovy v školách, ktoré majú podporovať LGBT ideológiu.

"Aký ste vy kresťan?"

Harabin v diskusii označil Hlinu za "ancikrista". Ten mu útok vrátil a pripomenul mu jeho starší prípad. „Aký ste vy kresťan? Nevinného kňaza ste poslali do väzenia v roku 1986 na základe výpovede slabomyseľnej ženy,“ reagoval Hlina.

Pri téme údajnej komunikácie bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej a Mariana Kočnera uviedol Harabin, že pokiaľ je pravda, čo sa o Jankovskej hovorí, tak je to katastrofa. "Čudujem sa, že Hlina neinicioval Lex Jankovská,“ povedal Harabin.

Harabin dodal, že Jankovskú do justície dostal Daniel Lipšic a Lucia Žitňanská. "Jankovskú ste vymenovali za predsedníčku okresného súdu v Trenčíne," reagoval na jeho slová Hlina.

01 - Modified: 2024-03-28 17:01:57 - Feat.: - Title: Z prozápadného premiéra kritický prezidentský kandidát. Pellegrini mení rétoriku, tvrdí politilogička 02 - Modified: 2024-03-28 15:51:24 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Štefan Harabin a koeficient zmätku 03 - Modified: 2024-03-28 15:46:33 - Feat.: - Title: Podporil Harabin Pellegriniho? Exsudca to zmietol zo stola: Podvod, to je nejaká Jureňova partizánčina 04 - Modified: 2024-03-26 12:33:07 - Feat.: - Title: Hlina vyzýva na vyvodenie zodpovednosti pre lykožrútovú kalamitu na Horehroní 05 - Modified: 2024-03-27 08:19:27 - Feat.: - Title: Kým Harabin hovorí o hoaxe, SNS má jasno. Ukázalo na Pellegriniho, ktorému pomôžu aj starostovia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 10:19