StoryEditor

Zločin budúcnosti: Vysoké IQ, nízke mravy

11.02.2007, 23:00
Autor:
redred
Organizovaný lov na ľudí, širšie užívanie syntetických drog, zneužívanie poznatkov z molekulárnej biológie či čoraz viac hrozieb prichádzajúcich cez počítačové siete.

Organizovaný lov na ľudí, širšie užívanie syntetických drog, zneužívanie poznatkov z molekulárnej biológie či čoraz viac hrozieb prichádzajúcich cez počítačové siete. Aj takto podľa odborníkov vyzerajú hrozby zločinu budúcnosti. Samotné poľovačky na ľudí podľa odborníkov na trestné právo, kriminológiu a psychológiu nemusia byť v budúcnosti len science-fiction. Podľa profesora Květoňa Holcra, ktorý sa autorsky podieľal na publikácii Inštitútu pre verejné otázky Vízia vývoja Slovenska do roku 2020, sa už dnes začínajú adrenalínové športy typu ruská ruleta.
S novými druhmi zločinu sa zmenia tiež páchatelia a ich obete. Podľa expertov do roku 2020 dôjde de facto ku generačnej obmene profesionálnych zločincov - nastúpia "dynamickí, intelektuálne zdatní a vzdelaní, ale aj mravne anomálni páchatelia". Cieľom útokov budú častejšie bohaté firmy, významné inštitúcie i štát.

01 - Modified: 2003-04-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Plánované príjmy sú nadhodnotené
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:51