Facebook/Jojo Hronkovič
StoryEditor

Súd prepustil jedného "supermarketového" antirúškara z väzby, nariadil mu dohľad

11.11.2021, 14:21
Autor:
TASRTASR
Mateja T. vzal piešťanský sudca ako jediného z trojice obvinených antirúškarov v nedeľu do väzby.

Senát Krajského súdu Trnava zrušil vo štvrtok na neverejnom zasadnutí v kauze tzv. antirúškarov z Piešťan rozhodnutie piešťanského okresného súdu a prepustil obvineného Mateja T. z väzby na slobodu. Väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Informovala o tom hovorkyňa KS Trnava Jana Kondákorová.

„Zároveň mu uložil povinnosť oznámiť policajtovi, prokurátorovi alebo súdu, ktorý vedie konanie, každú zmenu miesta pobytu a udelil zákaz stretávania sa so spoluobvinenými,“ uviedla hovorkyňa.

Na dopoludňajšom pojednávaní senát krajského súdu rozhodol, že u druhého obvineného Jozefa D. je trestné stíhanie dôvodné a dospel k záveru o existencii preventívneho dôvodu väzby, pre možnosť pokračovania v trestnej činnosti.

„Zároveň zistil, že väzbu obvineného je možné nahradiť dohľadom probačného a mediačného úradníka a zároveň mu uložil primerané povinnosti a obmedzenia, ktoré majú prispieť k naplneniu dohľadu. Odvolací súd zamietol sťažnosť obvineného proti tomuto uzneseniu. Sťažnosti prokurátora, ktorý žiadal obvineného vziať do väzby odvolací súd, nevyhovel. V oboch prípadoch je rozhodnutie právoplatné,“ uviedla hovorkyňa KS v Trnave.

Mateja T. vzal piešťanský sudca ako jediného z trojice obvinených antirúškarov v nedeľu (7. 11.) do väzby. Tretieho z obvinených polícia stíha na slobode. Muži z Nitrianskeho kraja sú obvinení z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva.

Dopustili sa ich, keď ako členovia skupiny osôb 4. novembra v supermarkete v Piešťanoch si odmietali nasadiť respirátory, nechceli opustiť priestor a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladnici. Na mieste zasahovala polícia.

01 - Modified: 2021-12-09 10:50:14 - Feat.: - Title: Prevádzka zavretá, jedlo predávajú aj tak. Bez bločku. Hollywood Burger si robí z pravidiel a štátu dobrý deň 02 - Modified: 2021-11-29 19:08:25 - Feat.: - Title: Zomrela hviezda antivaxerov. Z covidu sa snažil vyliečiť bielidlom, vydržal len dva dni 03 - Modified: 2021-11-24 13:52:41 - Feat.: - Title: Atakujú obchody a veria šialeným teóriám. Kto sú antirúškari z rodu samson slavien? 04 - Modified: 2021-12-07 08:23:26 - Feat.: - Title: Komentár: Bezzubá vláda sa bojí pohnevať si časť obyvateľstva, ktorá nechce rešpektovať pravidlá 05 - Modified: 2021-11-10 11:45:29 - Feat.: - Title: Burcoval antirúškarov v supermarketoch. Keď sa vypnú kamery, Jozef Klányi je pokorný občan s respirátorom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:34