StoryEditor

V Senci vzniká nová mestská štvrť Lužianky

21.06.2022, 00:00

V týchto dňoch sa spúšťa 3.etapa predaja posledných 31 pozemkov v srdci Lužianok priamo pri prírodnom jazere. Senec-Lužianky je premyslený koncept bývania, ktorý sa vymyká bežným štandardom. Budúci majitelia budú bývať v komplexe, kde nájdu všetko, čo potrebujú k životu na jednom mieste v okolí svojho bývania. Vzniknú tu polyfunkčné verejné zóny, ktoré zahŕňajú rôzne športoviská, jazero, lesík, pobrežie Čiernej vody, ale aj obchodné a kultúrne priestory. Nejde však o uzavretý komplex, všetky tieto plochy budú dostupné aj širšej verejnosti.

Priestranný pozemok na kvalitný život

Štvrť je rozdelené na 2 časti: severná, rušnejšia časť mestskej štvrte s priestorom na rôzne aktivity a južná, pokojnejšia časť s väčším množstvom zelene, jazerom a oddychovou zónou. Pozemky poskytujú štedrý priestor na život s rozlohou od 856 m2 do 2621 m2 s orientáciou na všetky svetové strany. “Priestor vnímame ako jeden z najväčších benefitov tohto projektu. Chceme dopriať našim klientom luxus bývania bez kompromisov, aby mohli mať svoju záhradku, bazén, či altánok pre posedenie s rodinou, či priateľmi. Vnímame, že je to niečo, čo klientom na slovenskom trhu dlhodobo chýba.“ hovorí Ing. Tomáš Šesták, výkonný riaditeľ D O A S, a. s.. Pozemky rôznych veľkostí a atypických tvarov vytvárajú priestor pre fantáziu a sny každého budúceho majiteľa, priestor pre vytvorenie svojho kúska raja na zemi. Najslnečnejšie mesto na Slovensku praje nielen úrode, ale aj alternatívnym zdrojom výroby energie.

image
Lužianky

Rodinné domy, ale aj byty

Možnosti bývania v novej štvrti Senec-Lužianky sú naozaj široké. Lokalita ponúka 150 individuálnych pozemkov, 85 pozemkov v radovej zástavbe, alebo bývanie priamo v bytovom dome v 2, 3, 4, až 5-izbových bytoch s podzemným parkovaním. Rodinný dom si každý klient môže nechať postaviť podľa vlastného uváženia, alebo si vybrať z kategórie vzorových domov. Prioritou investora tohto projektu je ukázať ľuďom ako stavať inak – rýchlo, efektívne a zároveň šetrne k prírode. Preto sa všetky vzorové domy stavajú najnovšími inovatívnymi postupmi v štandarde energetickej triedy A0, lokálne s minimalizáciou uhlíkovej stopy a odpadu. Veľkou výhodou je, že vzorové domy sú postavené v krátkom čase od 3 do 6 mesiacov a ponúkajú možnosť rozšírenia priestoru, či zmeny dispozície aj v priebehu užívania domu.

image
Lužianky

Okolie, kde nájdete všetko

Okrem obchodných priestorov štvrť ponúkne ihriská pre deti, školu a škôlku s alternatívnou formou výchovy. Deti budú vedené k ohľaduplnému správaniu a naučia sa výhody komunitného života. V Lužiankach nájdete tiež futbalové ihrisko, atletickú dráhu, workout zónu či viacúčelové športové plochy. Bude tu možnosť rozvíjať nielen telo, ale aj ducha v budúcom kultúrnom centre. Dostatok parkovacích miest sa vytvorí nielen na pozemkoch pred rodinnými domami, ale aj pri športoviskách, obchodnom centre, polyfunkčnom bytovom dome a lesíku. Lužianky dbajú na ekologickú formu dopravy a preto pribudnú aj nabíjacie stanice pre elektromobily a nové cyklochodníky. Celá štvrť bude pripravená aj na vodíkové technológie.

image
Lužianky

Dopravná dostupnosť pre každého

Mesto Senec sa stane najdostupnejšie okresné mesto, pretože diaľnica D1 sa rozšíri na 8 pruhov a starú Seneckú cestu nahradí nová 4-prúdová komunikácia. Aj prepojenie na Sereď je už dnes nadštandardné. V celej štvrti nájdete viacero cyklochodníkov, ktoré budú súčasťou budúceho cyklochodníka Bratislava – Senec. Budete môcť dupnúť do pedálov nielen okolo jazera, ale aj pri rieke, športoviskách a nákupnej zóne.

image
Lužianky

Ideálne bývanie pre zelenú generáciu

Víziou je vysadiť čo najviac funkčných a zároveň okrasných stromov, nielen na verejných, ale aj na súkromných parcelách, vytvoriť priestor pre včielky, udržateľné rastliny a stromy, ktoré znesú miestne klimatické podmienky a budúci majitelia z nich môžu mať úžitok. Viac stromov prinesie menej prachu, hluku a prehrievania plôch. Odparovaním vody z jazera získa lokalita dovolenkový nádych. Bude to veľmi príjemné bývanie.

image
Lužianky

Realizácia projektu sa hýbe rýchlym tempom, 75 % prác je dnes hotových. Realizačné práce budú podľa harmonogramu ukončené do konca roka. Ako to vníma developer: „Teší nás veľký záujem o lokalitu, na každý pozemok máme aktuálne viacero záujemcov. Potvrdzuje sa nám, že veľa klientov hľadá vyššiu kvalitu bývania, ktorú im týmto projektom ponúkame.“

Ing. Tomáš Šesták

Výkonný riaditeľ D O A S, a. s.

Našou víziou je vytvárať plnohodnotné developerské projekty a naslúchať spätnej väzbe od našich zákazníkov. Preto predstavujeme komplexnú štvrť, kde sa dá bývať, tráviť voľný čas, či dokonca nájsť si zamestnanie. Štvrť Senec-Lužianky bude miestom pre život, kde nič nechýba. Bude tu dostatočná komerčná vybavenosť, centrálne verejné priestory, športovíská a dostatok zelene, ktorú plánujeme do budúcna rozširovať.

D O A S, a. s.

Spoločnosť D O A S, a. s. je dlhodobo etablovaná investično-developerská spoločnosť. Zaoberá sa projektovaním, výstavbou, predajom a správou rôznych nehnuteľností určených na komfortné bývanie, alebo úspešné podnikanie v Bratislave a okolí. Spoločným menovateľom stavieb je kvalita, dostupnosť a jednoduchosť.

image
Lužianky

Developerské projekty

Polyfunkčná administratívna budova – AB DOAS, Ružinov, Bratislava

Bytový objekt – Zlaté krídlo Rača, Bratislava

Projekt bytov a kancelárií – Viktória, Ružinov, Bratislava

Parkovací dom DOAS – Ružinov, Bratislava

Stavebné pozemky – Mlynský klin, Senec

VisionPark – haly na prenájom, Bratislava, Senec

Projekt Senec - Lužianky

Dve zóny:

Spolu 235 pozemkov:

  • 150 individuálnych pozemkov
  • 85 pozemkov radovej výstavby
  • výmera pozemkov od 856 m2 do 2621 m2

70 bytových jednotiek s podzemným parkovaním

  • 2 - 5 izbové byty
  • rozloha od 60 m2 do 130 m2

Komplexná štvrť pre život:

Športoviská (futbalové ihrisko, tenisové kurty, workout zóna, bežecká dráha)

Škola a škôlka, ihriská pre deti

Obchodná zóna

Kultúrne centrum

Dominanta jazero a rieka Čierna voda

Skvelá dostupnosť (nové cyklochodniky, budúca 4-prúdová Senecká cesta I/61 a I/62 a 8-prúdová diaľnica D1)

Tu budete doma: https://www.senecluzianky.sk/

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
22. apríl 2024 10:59