Nečakané dôsledky koronakrízy – dominancia online zoznamiekshutterstock.com
StoryEditor

Nečakané dôsledky koronakrízy – dominancia online zoznamiek

03.11.2020, 23:00
Je to možno trpké a smutné, no taká je realita – počas celosvetovej pandémie je najbezpečnejšou a zrejme aj najlepšou možnosťou, ako sa zoznámiť s niekým novým, práve internet. Nie osobné stretnutia, a už vonkoncom nie diskotéky či bary, ale online zoznamky sú dnes miestom, kde môžeme stretnúť nášho budúceho partnera, resp. partnerku.

Tento trend však nie je daný len koronakrízou. Už veľmi dlho sledujeme trend, a to najmä u ľudí v produktívnom veku s pracovnými povinnosťami, pri ktorom sa zoznamujú práve v online priestore. Dôvod je jednoduchý – na klasické „randenie“ či zoznamovanie nemá nikto čas. Internet je oveľa rýchlejší a ponúka možnosť viesť paralelne viac konverzácií s potenciálnymi partnermi.

Rast z dôvodu koronakrízy

V každom prípade, aj užívateľské dáta a čísla návštevnosti potvrdzujú nárast počtu používateľov a klikaní v rámci online zoznamiek. Najmä v marci a apríli, a aj ku koncu roka vlastne ani neexistovala/neexistuje iná možnosť, ako sa s niekým zoznámiť. Online priestor sa využíva čoraz viac, tak napríklad mnohé reštaurácie začali ponúkať možnosť si online objednať jedlo na dovoz, lebo musia mať zatvorené. Rovnako aj ľudia, ktorí predtým na zoznamke neboli alebo ju dokonca odmietali, sa teraz z dôvodu špecifickej situácie na zoznamke zaregistrovali. A ktovie, títo ľudia si možno povedali, že je škoda, že na zoznamke už neboli registrovaní skôr. Určite nie je vhodné hovoriť, že koronakríza niečomu takému pomohla, faktom však je, že segment online zoznamiek narástol.

Orientácia je o to dôležitejšia

Pri tomto trende je o to podstatnejšia schopnosť orientovať sa vo svete internetových zoznamiek. Nie je to totiž jednoduché. Na internete je veľa možností, ako niekoho spoznať, no ako to urobiť diskrétne a tak, aby ste si naozaj našli niekoho, kto tam prišiel s podobnými úmyslami ako vy? Výborným spôsobom je recenzia a porovnanie zoznamiek prostredníctvom nezávislých portálov. Tieto portály zhodnotia a zoradia jednotlivé zoznamky a odporučia, ktoré sú pre vás tie vhodné. Navyše si viete vybrať, či máte záujem o zoznamku na dlhodobý vzťah, alebo pôjde napríklad len o flirt. Väčšina špičkových zoznamiek je podmienená kúpou členstva, čo zase eliminuje rôznych zúfalcov či podvodníkov. Ak však vstupujete na zoznamku práve z dôvodu koronakrízy a nemáte s ňou prax, tak má naozaj zmysel si jednotlivé zoznamky porovnať a posúdiť.

Čo ďalej?

Je to pomerne úsmevné, pretože doteraz to prebiehalo zväčša tak, že po konverzácii na internete prišlo pozvanie na kávu či večeru. Toto je teraz prakticky nereálne. Je teda veľmi pravdepodobné, že pri dodržiavaní súčasných opatrení zrejme budete veľmi dlho komunikovať s druhou stranou výhradne prostredníctvom internetu, no možno práve o to bude krajšie, ak sa v čase, keď to bude možné, aj osobne stretnete. Veď všetko má svoj čas. Nezabudnite však na to, aby ste si na internete zachovali diskrétnosť, k čomu sú prospešné už spomínané overené zoznamky.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
19. apríl 2024 05:40