StoryEditor

Bekim vo svojej novej show predstavuje najšikovnejších Slovákov

25.11.2019, 23:00
S komikom a hviezdou televíznych reklám Bekimom sme sa porozprávali o jeho novom projekte O koliesko viac. Čo je to skillshow, prečo odišiel z Temných kecov, čo robil v Amerike a od koho dostal poriadnu lekciu sa dozviete v rozhovore s najobľúbenejším slovenským stand up komikom.

Servus, Bekim. Vraj máš zase O koliesko viac...
Kamoško, ja mám o 4! Ale hej, spustil som novú show a som z nej nadšený.

Už o tebe môžeme hovoriť ako o trendseterovi? SKILLSHOW je formát, ktorý na Slovensku doteraz nikto nerobil.  Trochu nám to priblíž.
Je to nová vec a som veľmi rád, že som tú možnosť dostal. O koliesko viac je prvá slovenská skillshow – teda talkshow s najlepšími slovenskými lektormi, trénermi a učiteľmi, ktorí vyučujú niečo také zaujímavé, že vám to musia prísť ukázať. Tie skilly sú neskutočné, neveril som, že tu máme toľko mega šikovných Slovákov, kým mi ich decká zo SmartGuru neukázali. Moji hostia sú vždy traja a sú z oblastí šport, umenie a vzdelávanie. Pokecám si s nimi o tom, čo robia, potom to publiku predvedú a aby ti málo nebolo, tak si ich lekcie a kurzy aj rovno vyskúšam, nech ľudia v publiku nemajú pocit, že iba oni sú grambľaví. Premiéru sme mali v októbri v Bratislave a dal som si dance battle s Lacim Strikom a rýchlokurz balenia žien s koučom Dávidom Hancom, v Leviciach som mal ako hosťa dulu – pôrodnú asistentku – ani nechci vedieť, čo mi tá rozprávala... Čiže kopa nových ľudí, nových skillov, nových informácií – a to ma na tom baví.

Je to celkom zmena – moderovanie vs. stand up. Cítiš sa v tomto formáte dobre?
Pre mňa to je neporovnateľné. Na stand upe som bol zvyknutý, že keď sú ľudia ticho, tak je zle. O koliesko viac je ale show, ktorá síce má byť zábavná, ale hostia sa tam majú aj niečo zaujímavé dozvedieť. Lektori okrem rozprávania o svojom povolaní aj predvádzajú zaujímavé lekcie, dokonca sa na ne môžeš rovno po skončení show prihlásiť. Čiže nejde o to byť za každú cenu vtipný, ale priniesť divákom také infošky, ktoré ich o danom povolaní alebo aktivite zaujímajú – mal som ako hosťa aj košíkarku, to nie je práve téma, z ktorej by sa dal vytrieskať extrémny humor, ale Katka Holubová bola perfektná a som rád, že som si to mohol vyskúšať, vôbec to nie je také jednoduché, jak to vyzerá.

Bol si dlho súčasťou najdrsnejšej stand up comedy Temné kecy. Skončil si so stand upom nadobro?
Za ten čas, čo som bol v Temných, som sa mega veľa naučil, som strašne rád, že som to s chalanmi mohol zažiť, veľmi im držím palce, nerozišli sme sa v zlom, dokonca ani nikto neplakal... len Ladižo trošku, ale nevrav mu, že som to bonzol... Ale bol sa pozrieť aj na premiérové O koliesko viac a to ma strašne potešilo. Potreboval som od stand upu pauzu, chcel som mať niečo vlastné, trochu iné, potreboval som aj ja sám chytiť nejaký nový skill, posunúť sa. Chcel som robiť niečo, na čom by sa ľudia nielen smiali, ale mali z toho aj iný zážitok, možno trochu hodnotnejší, preto vznikla skillshow. Stand up je však súčasť mňa, takže som ho nevyškrtol zo života úplne – na jeden krátky sa môžu tešiť aj diváci mojej novej show.

Rétorika skillshow O koliesko viac sa od stand upu líši, predpokladám...
No vzhľadom na to, že chodia deti aj dôchodcovia, tak by asi nebolo úplne v pohode, keby som tam bol... sám sebou... chápeš. Ale nie, je to iné publikum – sú to ľudia, ktorých baví vzdelávanie, makajú na sebe a chcú vidieť ďalších vyskillovaných ľudí, ktorí ich môžu motivovať. Takže tam by sa tá opustená rétorika a nadávky moc nehodili. Kľudne môžeš doniesť deti, som zábavný, aj keď som slušný!

Nedávno si sa vrátil z Ameriky, bol toho plný Instagram. Čo si tam robil a koľko si pribral?
Ja som si myslel, že som tam išiel hlavne cvičiť, ale moja konfekčná veľkosť s tým nesúhlasí. Išli sme s kamošom na výlet po Štátoch a vlastne to bol výlet po fitkách a workoutových priestoroch. Boli sme trošku načerpať inšpiráciu na naše tréningy, skúsiť si, aké to je niekde, kde sú tie podmienky fakt parádne. Ale keď som sa obliekal na premiérovú show, zistil som, že mi je malá košeľa – a svaly to nie sú, čiže...

O koliesko viac má ešte pár živých vystúpení pred sebou v tomto roku, na čo sa ty tešíš najviac?
Keďže je to nová show, ja sa najviac teším úplne na všetko. O niektorých aktivitách, o ktorých tam budeme hovoriť, som v živote nepočul. A nemôžem sa dočkať mojich špeciálnych hostí, napríklad v Nitre bude MMA fighter – bohovský Lajoško Klein, ktorý mi možno za tie primitívne otázky dá aj bombu, v Košiciach zase TOP komik Fero Joke, ktorý je, okrem iného, aj špeciálny pedagóg a budem sa s ním rozprávať o tom, aká je to pre mňa zaujímavá dvojrola – na jednej strane mega influencer, na strane druhej človek, ktorý už roky pracuje so zdravotne postihnutými. Máte sa na čo tešiť! Vtupenky nájdete v stieti Ticketportal.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 21:01