Alžbeta Harry Gavendová
StoryEditor

Digitalky: Uvoľnený technologický podcast. Drahšie nákupy z Číny, Windows 11

Alžbeta Harry Gavendová23.07.2021., 17:00h
Trochu smiechu a trochu moderných technológií - no hlavne ľahký technologický pokec. Podcast Digitalky sa obzerá za uplynulým týždňom a hodí sa pre začiatočníkov aj pokročilejších.
Lajkuj Brainee.sk na

Vieš, ktorý je najdrahší smartfón s 256 GB pamäťou na Slovensku? Nie, nie je to iPhone. A dokonca ani Samsung. Je to Xiaomi Mi 11 Ultra a my Ti ho dnes v skratke predstavíme, keďže ho začíname testovať. Rovnako sa nám dnes na redakčnom stole ocitli aj novinky ako Moto G100 a smart hodinky Huawei Watch 3 Pro.

Dnes to bude aj o slovenskej appke GreenPass, do ktorej si pohodlne nahádžeš všetky očkovacie certifikáty. Pozor, tvorcovia sa hecli a jediným klikom preložíš dokumenty do anglického jazyka. Je to praktické najmä na cesty do zahraničia.

V našom podcaste sa tiež dozvieš niečo o novom zákone o kyberšikane, o akcii Telekomu na dáta, pokecáme aj o tom, čo nás čaká pri nákupoch zo zahraničných e-shopov mimo Európskej únie. Veľkou novinkou je tiež najnovšia aktualizácia Windows 11 plná zaujímavých vylepšení. Dúfame, že sa z nášho hodinového podcastu dozvieš aspoň pár užitočných vecí.

Alžbeta pracuje pre náš web HNonline.sk a má tu nastarosti (naradosti) sekciu Technológií a Richard Hombauer sa venuje recenziám mobilov, smartfónov a rôznych podobných vecičiek snáď najdlhšie na slovenskom YouTube.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/podcasty, menuAlias = podcasty, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 02:28