Skutočný psychopat však môže byť aj niekto vo vašom každodennom živote. Tento kvíz ho môže odhaliť.Twitter/reflexionandos/
StoryEditor

Zdá sa vám, že poznáte psychopata? Tento kvíz vám odhalí, či sa mýlite, alebo si na toho človeka radšej dajte pozor

san13.07.2023., 14:00h

Pre väčšinu z nás slovo „psychopat“ predstavuje strašidelné mentálne obrazy sériového vraha alebo šialeného sadistu. Skutočný psychopat však môže byť aj niekto vo vašom každodennom živote. Tento kvíz ho môže odhaliť.

Lajkuj Brainee.sk na

Výskum ukazuje, že väčšina psychopatov si vychutnáva normálne každodenné veci, ako je pitie čiernej kávy a počúvanie rapovej hudby. 

Existuje vedecký spôsob, ako zistiť, či máte čo do činenia so psychopatom. Vytvoril ho kanadský psychológ Robert D. Hare v sedemdesiatych rokoch minulého storočia. Jeho zoznam kladie 20 otázok, ktoré dokážu odhaliť pravú povahu človeka.

image

Tento kvíz o Slovensku zostavila umelá inteligencia. Dokážete správne odpovedať na všetky jej otázky?

Odborníci ho používajú na posúdenie prípadov psychopatie a dokonca sa považuje za „najlepšieho predvídateľa násilného správania, ktorý je v súčasnosti k dispozícii“. Predtým, než si ho urobíš, nezabúdaj, že s týmto testom nemôžeš oficiálne diagnostikovať niekoho, ako psychopata. Lepšie je to nechať na profesionálov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/kvizy, menuAlias = kvizy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 01:36