Záber z filmu KavejContinental film
StoryEditor

Kvíz, ktorý vám poriadne pomotá jazyk. Tieto východniarske slovíčka by ste mali poznať, ak chcete rozumieť filmu Kavej

som24.07.2024., 10:22h

Východniarčina ovládla slovenské kiná. Z filmu Kavej je obrovský hit - otestujte sa, či vôbec rozumiete východniarskym slovám a výrazom.

Lajkuj Brainee.sk na

Poznáš tú situáciu - vyberieš sa do Anglicka na brigádu, aby si zarobil a naučil sa jazyk, a prídeš s peniazmi a naučeným jazykom. Poľštinou. 

Tak nejak to vnímajú aj niektorí Bratislavčania. Čašníci, kolegovia v korporáte, noví známi v bare či na vedomostnom kvíze v obľúbenom podniku. Východniarov je v hlavnom meste mnoho.

image

Kvíz pre skutočného milovníka Slovenska. Spoznáte obľúbené turistické destinácie len na základe jednej fotografie?

Sú srdeční, hluční a v spojitosti s alkoholom o nich kolujú všelijaké vtipy. Východniari majú radar na východniarov. Pritom stačí málo. Aj keď nepoužívajú nárečové slová, stačí zachytiť odtienok prízvuku a vieš, z kadiaľ ktorá bije.

Východ valcuje kiná

A východniarčina sa teraz dostala do centra záujmu filmových fanúšikov, ktorí sa vo veľkom hrnú do kín na film Kavej. Ten s humorom rozpráva príbeh o tom, ako si možno sami občas komplikujeme život a nevnímame to, čo má skutočnú hodnotu. Je o láske, priateľstve a rodine.

Dve kamarátky Veronika (Jana Kovalčiková) a Klára (Anna Jakab Rakovská) počas svojho pobytu doma zažijú rodinné a priateľské stretnutia plné situácií, ktoré ich životy otočia naruby. Počas troch svadieb a jedného pohrebu sa toho dokáže udiať naozaj veľa. Podarí sa im nájsť popri všetkých zážitkoch lásku, šťastie, a svoje miesto pre život?

My ti pri tejto príležitosti prinášame kvíz o rôznych východniarskych slovíčkach, ktoré si možno niekde zachytil, počul, alebo ťa ich na intráku naučil spolubývajúci. Trúfaš si ho dať na sto percent?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. september 2024 09:43