Bandai Namco
StoryEditor

Legenda z detstva je späť. Tamagoči oslavuje 25 rokov novou smart edíciou

Miroslav Kamody19.06.2021., 14:00h
V detstve ho mal takmer každý a deti na ňom boli doslova závislé. Legendárne Tamagoči sa vracia na scénu vo veľkom štýle.
Lajkuj Brainee.sk na

Kto pred 25 rokmi chodil na základnú školu veľmi dobre vie, aké to bolo vlastniť svoje vlastné digitálne zvieratko. Tamagoči bolo obrovským fenoménom a jedným z prvých technologických zariadení, ktoré bolo zakázane nosiť do školy. 

Ošiaľ to bol obrovský, no ako omnoho iných, aj Tamagoči sa na dlhé roky prepadlo do zabudnutia. Možno tomu ani nebudeš chcieť veriť, no táto technologická zábavka pre deti oslavuje už štvrťstoročnicu, a preto sa spoločnosť Bandai rozhodla vytvoriť novú verziu Tamagotchi Smart.

Tá funguje podobne ako inteligentné hodinky. Dokáže teda sledovať kroky, má dotykový displej, zobrazí čas a samozrejme poskytuje domov tvojmu novému miláčikovi. Zachovaný dokonca zostal aj dizajn vajíčka, na ktorý si z detstva veľmi dobre pamätáme. 

Svoje zvieratko budeš môcť kŕmiť, kúpať ho, obliekať mu rôzne outfity či dokonca sa hrať hry. Spoločnosť Bandai však nechce, aby nová hračka len pripomínala aplikáciu Pou na smartfóny. Zvieratko teda bude možné prebudiť hlasovým povelom a chýbať by nemala byť ani interakcia s ostatným zvieratkami v okolí. 

Tamagoči Smart by malo byť uvedené na trh v Japonsku 23. novembra, globálna dostupnosť je zatiaľ otázna. Cena sa má pohybovať okolo 6 400 jenov, čo je v prepočte necelých 50 eur. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 05:36