36 rokov žil so svojím dvojčaťom v bruchuMorbid Knowledge/Twitter
StoryEditor

Všetci o ňom hovorili, že je tehotný. Pravda je však inde, muž mal v bruchu svoje dvojča

Nikola Michalkova22.06.2023., 13:00h

Muža z Indie celých 36 rokov považovali za tehotného, lekár si myslel, že má nádor. Napokon sa ale ukázalo, že v bruchu predsalen nosil "človeka".

Lajkuj Brainee.sk na

Príbeh Sanju Bhagata z Indie je naozaj nezvyčajný. Muž mal totiž väčšinu svojho života vypuklé brucho a jeho okolie na to nereagovalo inak, ako posmešne. Práve kvôli tomuto problému vytŕčal z davu svojej komunity, tá o ňom hovorila ako o „tehotnom mužovi.“

Problémy ignoroval

Bhagat sa narodil v roku 1963 v Indii, konkrétne v Nagpure. Keď bol dieťa, nevykazoval žiadne známky zdravotných abnormalít. Pracoval na farme, aby uživil svoju rodinu. Keď mal 20 rokov, jeho život sa začal zhoršovať, pretože jeho brucho narástlo do alarmujúcej veľkosti, píše sa na portáli Unilad. 

Nebolo to úplne bežné a bolo to pre Bhagata zvláštne, pretože mal sotva dostatok potravy na to, aby sa jeho telo dokázalo udržať pri živote, a nie ešte aby priberal. Muž chcel aj naďalej pracovať, aby dokázal zabezpečiť svoju rodinu, a preto narastajúce brucho ignoroval aj napriek tomu, že čelil stále častejšie posmeškom. Jeho rodina ho prosila, aby sa šetril a vzal si z práce voľno, ale Bhagat len sklonil hlavu a obavy najbližších ignoroval. 

Nemal na výber

Problémy by sa nemali ignorovať, najmä nie tie zdravotné. Bhagat si to uvedomil až v momente, keď ho museli previezť do nemocnice po tom, čo mu veľká vypuklina začala tlačiť na bránicu, čím sa mu výrazne sťažilo dýchanie. Doktor Ajay Mehta predpokladal, že tam má nádor, ale ako sa neskôr ukázalo, mýlil sa. 

image

Problémy dlho ignoroval

Earth Is Crazy/Twitter

Lekár mužovi rozrezal žalúdok, z ktorého sa vyliala tekutina a napokon odhalila ľudskú bytosť. „Vložil ruku dovnútra a povedal, že je tam veľa kostí. Najprv vyšla jedna končatina, potom ďalšia. Potom nejaká časť genitálií, časť vlasov, čeľuste, vlasy,“ opisoval lekár. Všetkých to prekvapilo. „Boli sme zhrození, zmätení a ohromení. Na moje prekvapenie a zdesenie som si mohol s niekým vo vnútri podať ruku. Bolo to pre mňa šokujúce.“

Lekári, ktorí boli zmätení, sa domnievali, že ide o prípad „syndrómu miznúceho dvojčaťa,“ čo znamená, že Bhagatovo dvojča mohlo počas tehotenstva zomrieť a pohltilo ho telo muža. Bol ale súčasťou veľmi vzácneho javu, ktorý sa nazýva „fetus in fetu“, keď sa jedno dvojča doslova narodí v druhom. Toto dvojča žije v podstate ako „parazit“, pričom si „hostiteľ“ uvedomí, že sa niečo deje. Nepredpokladá sa totiž, že sa tieto prípady ignorujú, ako to robil Bhagat.

Na dvojča sa nepozrel

Keď mu jeho dvojča z brucha odstránili, Bhagat sa naň odmietol pozrieť. Teraz sa snaží viesť opäť normálny život. Keďže ho už neobmedzuje vypuklé brucho, vrátil sa späť do práce. Komunita ho ale ani tak neprestala vnímať ako tehotného muža.

Prípad si vyžiadal aj niekoľko reakcií na Twitteri, pričom sa ľudia čudujú, že to nemôže byť skutočné. A jeden používateľ to zobral aj s humorom: „Vyzerá presne ako ja, keď som na diéte len s pivom.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 01:28