Prezidentka pricestovala do Londýna so svojim tímom aj s partnerom Jurajom Rizmanom.Screenshot Zuzana Čaputová/fb/
StoryEditor

Prvá reakcia Čaputovej na chybu fotoagentúry. Povedala, čo si myslí o tom, že Rizman je „prezident“

Martina Bednárová19.09.2022., 13:00h

Omyl svetových agentúr na pohrebe kráľovnej Alžbety II. sa týkal našej hlavy štátu.

Lajkuj Brainee.sk na

Zuzana Čaputová bola, rovnako ako ostatní čelní predstavitelia európskych či svetových krajín, pozvaná na pietnu akciu tohto roka – pohreb Alžbety II. Pozvanie dostala aj pre svojho partnera, ktorým je Juraj Rizman. To spôsobilo menší chaos, minimálne v redakciách svetových agentúr, ktoré prinášajú tie najaktuálnejšie informácie priamo z Londýna, na ktorý sa momentálne upiera zrak celého sveta.

Pomýlili si ich

Zuzana Čaputová cestovala do Londýna s celou delegáciou deň pred pohrebom. Vzdala úctu kráľovnej pri rakve, a dnes sa zúčastňuje samotného pohrebu.

image

Jedna z najväčších fotoagentúr sveta si pomýlila našu prezidentku s jej partnerom.

Screenshot Agentúra Gettyimages/

Po jej boku hrdo stojí jej partner, Juraj Rizman, s ktorým posledné mesiace nemá problém hlava Slovenska prezentovať sa na verejnosti. Zdá sa, že niektoré svetové agentúry dostali mylné informácie. Za prezidenta Slovenska totiž pri oficiálnej návšteve kostola označili Juraja Rizmana, nie Zuzanu Čaputovú. Zaujímavosťou je, že okrem "prezidenta" Rizmana a jeho tímu Zuzanu Čaputovú vôbec nespomenuli.

Malo ísť o agentúru AP (Associated Press), z ktorej následne čerpali ostatné fotoagentúry.

Chybné informácie okrem GettyImages prebrala aj obrazová agentúra Profimedia. Obe agentúry dodávajú obrazový materiál médiám do celého sveta. Neskôr AP, z ktorej čerpá fotografie napríklad aj slovenská agentúra TASR, opravila svoju chybu. Avšak zle - Juraja Rizmana nazvala manželom prezidentky Čaputovej.

Slovenské médiá čakali reakciu na nešťastnú chybu svetovej agentúry, ktorú prebrali ostatné médiá. Prezidentka prekvapila, a na svojom Facebooku sa vyjadrila na diplomatické faux pas vtipne. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 09:08