Kráľovná Alžbeta II.Twitter/the Royal Family./
StoryEditor

Tieto veci si o kráľovnej Alžbete II. určite netušil. Mala dvoje narodeniny a nepotrebovala vodičský preukaz

Alexandra Ševčíková08.09.2022., 16:00h

Kráľovná Alžbeta II. stihla osláviť svoje platinové jubileum. Teraz ju bude Británia oplakávať, vo štvrtok totiž vo veku 96 rokov zomrela. Postupne k nej cestovali ostatní monarchovia z rodiny. Život tejto najdlhšie vládnucej panovníčky skrýval mnoho prekvapení.

Lajkuj Brainee.sk na

Od vytvorenia vlastného plemena psa až po odoslanie viac ako 50-tisíc vianočných pohľadníc. Jej Veličenstvo kráľovná Alžbeta II. sa v priebehu rokov určite nenudila, píše portál National Geographic Kids

Alžbeta, ktorá sa narodila 21. apríla 1926 rodičom vojvodovi a vojvodkyni z Yorku (tí sa neskôr stali kráľom Jurajom VI. a kráľovnou Alžbetou – kráľovnou matkou), na trón zasadla v roku 1952. Jej korunováciu sledovalo cez televízne vysielanie publikum 20 miliónov ľudí. 

image

Najnebezpečnejšie kulty sveta: Masové samovraždy či úplná vernosť sú ich hlavným pravidlom

Najdlhšie vládnuca panovníčka však počas svojho života stihla dosiahnuť niekoľko neuveriteľných vecí. Toto sú tie najzaujímavejšie fakty z jej života, o ktorých si možno netušil. Nájdeš ich v galérii. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:25