Reuters
StoryEditor

Saudská Arábia ide tvrdo. Za návštevu rizikovej krajiny tam hrozí až trojročný zákaz cestovania

TASR28.07.2021., 13:16h
Saudskoarabských občanov, ktorí navštívia destinácie s vysokým rizikom šírenia nákazy nového koronavírusu, čaká po návrate do vlasti trojročný zákaz vycestovania. Oznámilo to v utorok ministerstvo vnútra v Rijáde, píše agentúra AFP.
Lajkuj Brainee.sk na

„Občania, u ktorých sa zistí, že cestovali do krajín s vysokým epidemiologickým rizikom čakajú tvrdé tresty ... ako aj trojročný zákaz cestovania do zahraničia,“ oznámilo ministerstvo na Twitteri.

„V dôsledku koronavírusovej pandémie a šírenia nových variantov vírusu ministerstvo varuje pred cestovaním do krajín zo svojho zoznamu destinácií s vysokým epidemiologickým rizikom, a to buď priamo, alebo nepriamo prostredníctvom tranzitu cez iné krajiny,“ dodalo ministerstvo.

Podľa saudskoarabských aerolínií Saudia majú tamojší občania zákaz cestovať do 16 krajín vrátane susedných Spojených arabských emirátov (SAE). V rámci poslednej aktualizácie cestovných obmedzení začiatkom tohto mesiaca Rijád pozastavil lety do SAE, Etiópie a Vietnamu v snahe vyhnúť sa zavlečeniu nových koronavírusových variantov do krajiny.

K tomuto kroku pristúpili saudskoarabské úrady po tom, ako do zahraničia povolili vycestovať plne imunizovaným ľuďom. Ako pripomína AFP, v Saudskej Arábii boli cesty do zahraničia viac ako rok zakázané. V Saudskej Arábii doteraz zaznamenali viac ako pol milióna prípadov a vyše 8000 úmrtí spojených s koronavírusom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 13:53