Deti kráľovnej Alžbety II.Wikipedia/
StoryEditor

Deti kráľovnej Alžbety II. Nový kráľ, olympionička, učiteľ aj návštevník pedofilného ostrova Jeffreyho Epsteina

Miroslav Kamody06.05.2023., 13:00h

Jeden sa stal kráľom, dvaja išli do úzadia kvôli sexuálnemu škandálu tretieho. Kráľovná Alžbeta II. dala život štyrom deťom, každé z nich sa do histórie zapísalo úplne inak.

Lajkuj Brainee.sk na

Kráľovná Alžbeta II., celým menom Elizabeth Alexandra Mary Windsor a jej manžel, Philip Mountbatten, prežili dlhý a šťatný život. Po ich spoločnej svadbe v roku 1947 sa im postupne narodili štyri deti.

Každé jeho z nich sa vydalo svojou vlastnou cestou, dosahovali rôzne úspechy, no zároveň spôsobili niektoré z najväčších škandálov v histórii kráľovskej rodiny. Prinášame ti životné cesty každého jedného z nich.

image

Panovníčka, ktorá menila dejiny. Otestujte sa, čo všetko viete o kráľovnej Alžbete II.

Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor - nový kráľ Karol III.

Charles, respektíve Karol III., ako znie jeho kráľovský titul, sa narodil 14. novembra 1948. Nový britský kráľ bol následníkom trónu od roku 1952 a neskôr sa stal najdlhšie čakajúcim nástupcom v britskej histórii. V roku 1996 sa rozviedol so svojou manželkou princeznou Dianou, a o deväť rokov neskôr si po dlhoročnej známosti vzal svoju celoživotnú lásku Camillu Parkerovú Bowlesovú.

Tá sa teraz stane kráľovnou manželkou. Rozprávkovú svadbu Charlesa s Dianou Spencerovou v roku 1981 sledovali v priamom prenose milióny ľudí po celom svete, páru šťastie ale nepriniesla. Manželstvo, z ktorého vzišli dvaja potomkovia, princovia William a Harry, sa rozpadlo a Diana vinila Charlesa z toho, že odmietol ukončiť vzťah so svojou dlhoročnou milenkou Camillou. 

image

Kráľ Karol III. Camilla, kráľovná manželka je druhá manželka britského panovníka Karola III.

Carl Court/Tasr/ap

Základné vzdelanie získal na internátnej škole v Gordonstoune v Škótsku a má titul bakalára histórie na Cambridge. Potom slúžil pri letectve a námorníctve, má licenciu pilota vrtuľníka.

Po odchode z armády založil v roku 1976 Nadáciu princa Charlesa, ktorá pomáha handicapovaným v Británii, je patrónom, prezidentom alebo členom viac ako 400 ďalších charitatívnych organizácií. Titul princa waleského mu bol udelený v roku 1958 (korunovaný bol ale až v júli 1969).

Charles je vášnivým ekológom a podporuje biofarmárčenie. Často sa vyjadruje k zmenám klímy a vyzval napríklad hlavy štátov a vlád, aby spolupracovali s predstaviteľmi biznisu a súkromného sektora na spoločnom riešení klimatickej krízy, politikov obvinil z nečinnosti.

image

Nikto na trón nečakal tak dlho ako on. Toto je príbeh Charlesa, z ktorého sa včera večer stal kráľ Karol III.

Anne Mountbatten-Windsor - olympionička a milovníčka koní

Narodila sa 15. augusta 1950 a bola vzdelávaná na Benenden School. Kráľovské povinnosti začala plniť po dosiahnutí dospelosti. Stala sa rešpektovanou jazdkyňou. V roku 1976 sa stala prvou členkou britskej kráľovskej rodiny, ktorá sa zúčastnila na olympijských hrách. Medailu však nezískala.

Je patrónkou viac ako 300 organizácií a jej charitatívna činnosť sa točí okolo športu, vied, ľudí so zdravotným postihnutím a zdravia v rozvojových krajinách. S organizáciou Save the Children je spájaná viac ako päťdesiat rokov a navštívila množstvo ich projektov. Jej práca dokonca vyústila v nominácii na Nobelovu cenu za mier v roku 1990.

image

Princezná Anne

Wikipedia/chatham House/

V roku 1973 sa Anne vydala za kapitána Marka Phillipsa, ale rozišli sa v roku 1989 a nakoniec sa o tri roky rozviedli. Pár má dve deti, Zaru, Petera Phillipsa a päť vnúčat. Niekoľko mesiacov po rozvode sa Anne vydala za veliteľa a teraz viceadmirála sira Timothyho Laurenca.

Andrew Albert Christian Edward Mountbatten-Windsor - čierna ovca rodiny

Narodil sa v Buckinghamskom paláci 19. februára 1960 a pomenovaný je po svojom dedovi z otcovej strany. Vyštudoval prestížne školy v Anglicku, Škótsku a Kanade. Nikdy nešiel na univerzitu a zvolil si radšej Britannia Royal Naval College. V roku 1979 sa stal členom Royal Navy, v roku 1982 sa zúčastnil bojov vo vojne o Falklandy.

26. júla 1986 sa vo Westminsterskom opátstve oženil so Sarah Margaret Fergusonovou, s ktorou sa poznali už od detstva. Majú spolu dve dcéry, princeznú Beatrice a princeznú Eugéniu. V roku 1992 obaja manželia oznámili, že budú žiť oddelene. Rozviedli sa v roku 1996 a dohodli sa, že sa budú striedať v starostlivosti o dcéry. Obaja sú naďalej priateľmi a bývajú blízko seba.

image

Princ Andrew

Wikipedia/roosewelt Pinheiro/abr/

Princ Andrew je zapletený do sexuálnej aféry pedofilného miliardára Jeffreyho Epsteina. Je doložené, že najmenej raz navštívil Epsteinom vlastnený „pedofilný ostrov“ Little St. James na Panenských ostrovoch v Karibiku. Novinárka Tina Brown tvrdí, že Epstein opísal Andrewa za jeho chrbtom ako idiota, no považoval ho za užitočného.

V súvislosti s prebiehajúcim vyšetrovaním bolo 13. januára 2022 oznámené, že princ Andrew vrátil kráľovnej všetky vymenovania do čestných vojenských a charitatívnych pozícií, v ktorých kráľovnú oficiálne zastupoval.

image

Epsteinova priateľka pôjde na 20 rokov do väzenia, rozhodol súd

Edward Antony Richard Louis Mountbatten-Windsor - tiché dieťa, ktoré nezvládlo vojenský výcvik

Narodil sa 10. marca 1964 v Buckinghamskom paláci ako tretí syn a najmladšie dieťa. Od septembra 1982 strávil jeden rok ako učiteľ na Wanganui Collegiate School na Novom Zélande. Neskôr sa zapísal na Univerzite v Cambridge, kde študoval dejiny a získal v roku 1986 titul bakalára. Jeho prijatie na prestížnej Jesus College sa stretlo s istým údivom, pretože jeho známky pri maturite boli horšie ako sú na štúdium v ​​Cambridgi normálne požadované.

Krátko po skončení štúdia vstúpil ako kadet do radov kráľovskej námornej pechoty, pretože predtým táto zložka britských ozbrojených síl prispela na jeho štúdium v ​​Cambridgi čiastkou 12-tisíc libier pod podmienkou, že princ nastúpi na službu. Avšak už v januári 1987 opustil princ Edward namáhavý výcvik po tom, čo absolvoval tretinu z plánovanej doby 12 mesiacov.

image

Princ Edward

Wikipedia/northern Ireland Office/

Krátko po odchode od námornej pechoty začal princ Edward pracovať ako asistent v divadelnej produkčnej spoločnosti. Zúčastnil sa produkcie muzikálov Fantom opery, Starlight Express a Cats. V roku 1993 si princ Edward založil vlastnú televíznu produkčnú spoločnosť Ardent Productions, ktorá tvorila dokumentárne filmy o živote Britskej kráľovskej rodiny.

Pre nízke zárobky sa však Princ Edward rozhodol v roku 2002 ukončiť svoju prácu a začal sa sústrediť na svoje zodpovednosti v kráľovskej rodine. V roku 1999 princ Edward oznámil svoje zasnúbenie so Sophiou Rhys-Jones. Spoločne majú dve deti, Lady Louise Windsor a Jamesa.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 12:00