Demi LovatoTwitter/hayden/
StoryEditor

Demi Lovato opäť používa zámeno ONA. V poslednom čase sa cítim viac žensky, hovorí

Alexandra Ševčíková03.08.2022., 13:00h

Minulý rok mala vyváženú mužskú a ženskú energiu. Preto sa rozhodla používať zámeno „oni“. Speváčka tvrdí, že každý je v určitom bode zmätený, keď sa hľadá.

Lajkuj Brainee.sk na

Demi Lovato sa vrátila k používaniu zámena „ona“ len rok po tom, čo sa verejne odprezentovala ako nebinárna osoba. Vtedy požadovala používanie zámena „oni“. Speváčka hitu „Sorry Not Sorry“ sa v utorok podelila o svoje rozhodnutie v podcaste Spout, píše PageSix.

Lovato ďalej vysvetlila, prečo predtým prijala označenie „oni“. Povedala, že jej mužská a ženská energia boli v rovnováhe. „Keď som stála pred toaletami a bolo tam napísané ženy a muži, nemala som pocit, že by tam bola kúpeľňa pre mňa, pretože som sa necítila nevyhnutne ako žena,“ povedala a dodala, „Necítila som sa ani ako muž. Bola som len človek.“

Objasnila, že rozhodnutie prijať zámeno „oni“ pre ňu v jednom bode znamenalo „cítiť sa ako človek vo svojom jadre“, tvrdí, že v poslednom čase sa cíti viac žensky. „Cítim sa viac žensky, a tak som si zámeno ona opäť adoptovala,“ dodala.

image

VIDEO Aj dcéra Jennifer Lopez sa označuje ako ONI. Speváčka ich predstavila počas vystúpenia

Ako uvádza PageSix, speváčka túto tému uzavrela slovami: „Každý si v určitom okamihu popletie zámená, najmä keď sa ľudia učia. Všetko je to len o rešpekte.“

Demi Lovato prvýkrát oznámila, že bude používať zámeno „oni“ v máji, keď verejne povedala, že je nebinárna osoba. Vtedy sa vyjadrila, že má pocit, že to najlepšie reprezentuje jej rodovú identitu. „Umožňuje mi to cítiť sa najautentickejšie a najvernejšie osobe, ktorú poznám a stále objavujem,“ povedala vtedy vo svojom podcaste 4D With Demi Lovato.

image

Upravila si aj bio na Instagrame na „they/them/she“her“.

Instagram Demi Lovato/

V poslednej dobe však na sociálnych sieť dávala jemné náznaky o tom, že sa cíti viac ženou. Hviezda Camp Rock v apríli zverejnila sériu fotiek s popisom: „Voláte ma oni, ale stále som otcovo dievčatko...“ Dokonca si upravila aj bio na Instagrame na „they/them/she/her“.

Demi Lovato už v minulosti naznačila, že môže v určitom okamihu zmeniť názor, pokiaľ ide o jej rodovú identitu. V tom čase dodala, že je úplne v poriadku, ak ju označia zlým zámenom. Vlani sa dokonca vyjadrila, že možno príde čas, keď identifikuje aj ako transrodová osoba. „Neviem, ako to pre mňa vyzerá. Možno nastane čas, keď sa identifikujem ako nebinárna a rodovo nekonformná,“ povedala v auguste 2021.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 08:16