Herečka Kristen Stewart.Instagram/kristenstewart/
StoryEditor

Natočil som ten film s najlepšími úmyslami, ale bola to chyba. Títo herci by už LGBTQ roly neprijali

Alexandra Ševčíková02.07.2022., 12:00h

Mali by hrať LGBTQ postavy hrať iba herci z tejto komunity? Niektorí heterosexuálni herci ľutujú, že si takéto roly zahrali.

Lajkuj Brainee.sk na

Mal by hrať gay postavu iba gay herec, alebo transgender rolu by mal vyobraziť trans herec? Táto debata hýbe celým filmovým svetom. Samozrejme aj pri tejto diskusii existuje viacero uhlov pohľadu. Ako uvádza portál Buzz Feed, niektorí sa domnievajú, že zatiaľ čo heterosexuálny herec je prijateľný na zobrazovanie homosexuálov, tak trans ľudí by mali hrať iba transgenderoví herci. Iní tvrdia, že zmyslom herectva je stelesniť inú perspektívu ako iba tú svoju. Podľa nich by pri castingoch na herecké úlohy orientácia alebo rodová identita nemali zohrávať žiadnu rolu.

image

Slovenské poslankyne sa postavili za LGBTQ ľudí, vyvesili dúhové vlajky. Protestujú proti Gyimesimu

Ďalší problémom je, že mnoho hercov, ktorí príjmu takúto rolu nemusia vôbec vedieť, aké je to pre členov tejto komunity. Herečka Kristen Stewart sa tejto problematike venovala v rozhovore pre Variety: „Nikdy by som nechcela rozprávať príbeh, ktorý by mal povedať niekto, kto tú skúsenosť prežil.“

Vývoj queer komunity a meniaci sa svet okolo nás zasiahol aj hercov. Viacerí z nich zmenili názor na to, aké úlohy by dnes boli ochotní prijať. Týchto sedem hercov by už LGBTQ+ roly nezobrali a vysvetlili aj prečo.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 19:43