Ukrajinskí vojaciTasr/ap Photo/felipe Dana, Canva/
StoryEditor

Aj LGBT komunita bráni svoju krajinu. Mnohí vstúpili do ukrajinskej armády, aby sa bránili ruskej okupácii

TASR12.05.2022., 16:30h

Ukrajinská aktivistka za ľudské práva Olena Ševčenková vo štvrtok informovala, že LGBTQ ľudia v jej krajine sú "na frontovej línii odporu" proti invázii Ruska a mnohí vstúpili do ukrajinskej armády, aby marili postup ruských síl. Správu priniesla agentúra AP.

Lajkuj Brainee.sk na

Ševčenková cez videolink na európskom fóre, ktoré sa koná na Cypre, uviedla, že skupiny podporujúce LGBTQ ľudí na Ukrajine sa zapájajú aj do poskytovania humanitárnej pomoci všetkým, ktorí trpia bojmi alebo ktorí pred bojmi ušli.

Aktivistka Ševčenková bola kritická voči vyhláseniam Európskej únie o ochraňovaní hodnôt kontinentu aj v čase vojny, keď povedala, že slová by sa mali premeniť na činy a predovšetkým na materiálnu pomoc ako potraviny a lieky pre ľudí, ktorí ich potrebujú najviac.

image

Pokuta, väzba či bičovanie za držanie sa za ruky. Tieto krajiny sú pre LGBTQ komunitu nebezpečné

Predseda výboru Rady Európy pre antidiskrimináciu, rozmanitosť a inklúziu Triantafillos Lukarelis uviedol, že jeho organizácia upovedomila úrady v krajinách, ktoré sa na svojom území starajú o ukrajinských utečencov, aby dávali pozor na prípadné obchodovanie s ľuďmi, predovšetkým s LGBTQ ľuďmi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 04:12