Pexels.com/Ott Maidre, Twitter.com/Emojipedia
StoryEditor

Po búrlivých diskusiách je to oficiálne. Tehotný muž sa objaví medzi novými smajlíkmi

red17.09.2021., 13:00h
Aktualizácia má lepšie vystihovať rodovú rovnosť.
Lajkuj Brainee.sk na

Konzorcium Unicode, ktoré dohliada na štandardy emotikonov a zodpovedá za nové vydania, po mesiacoch sfinalizovalo štandard Unicode 14.0 a predstavilo súbor desiatok nových emoji. Nachádza sa medzi nimi aj tehotný muž, informoval portál Ladbible.

Jasné vysvetlenie 

Emotikony sa snažia ponúknuť mužské, ženské a rodovo neutrálne verzie všetkých smajlíkov. V súčasnosti medzi nimi nájdeš ženu s fúzmi, dúhovú vlajku, dvoch otcov či dve mamy, no po novom pribudne napríklad aj tehotný muž či tehotná osoba. Pridajú sa tak k tehotnej žene, ktorá je súčasťou emoji od roku 2016, objasnila Emojipedia na svojom blogu.

Tehotný muž medzi smajlíkmi vyvolal búrlivé diskusie. Emojipedia však vysvetlila, že tehotenstvo alebo pôrod by sa nemali obmedzovať len na ženu. „Pohlavie človeka neudáva schopnosť starať sa o deti v domácnosti,“ uviedla vo vyhlásení.

Očakáva sa však, že tehotný muž bude mať aj iný význam. Muži môžu využívať emoji aj v čase, keď sa poriadne najedia.

Nové emoji 

Medzi novinkami nájdeš aj ďalšie zaujímavé smajlíky, ako napríklad roztápajúcu sa tvár, emoji trolla či smajlíka, čo salutuje. Nové emoji by mali byť k dispozícii koncom roka 2021 alebo začiatkom roka 2022.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 02:09