TASR/AP
StoryEditor

Prepíše históriu? Mj Rodriguez je prvou trans ženou, ktorá bola nominovaná na cenu Emmy

red14.07.2021., 12:30h
Organizácia, ktorá obhajuje LGBTQ ľudí tvrdí, že nominácia je prelomovým bodom pre trans ženy v Hollywoode.
Lajkuj Brainee.sk na

Seriál Pose, ktorý sa odohráva na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, sa opäť zapisuje do histórie. Hviezda seriálu Michaela Jaé (Mj) Rodriguez je podľa organizácie GLAAD, ktorá obhajuje LGBTQ ľudí, prvou transrodovou osobou, ktorá bola nominovaná na cenu Emmy v kategórii najlepšia herečka v hlavnej úlohe dramatického seriálu, informuje portál CNN.

Prelomový bod pre trans ženy 

Emmy sú považované za najvýznamnejšie televízne ceny. „Pre mňa to bolo uznanie mojimi rovesníkmi a kolegami. Na konci dňa som iba človek. Všetko, čo som chcela, bolo, aby ma svet videl, chcela som, aby vedeli, že mám čo ponúknuť,“ uviedla Mj Rodriguez.

Sarah Kate Ellis, prezidentka a zakladateľka organizácia GLAAD, uviedla, že nominácia predstavuje prelomový bod pre trans ženy v Hollywoode.

TASR/AP

​Víťazov vyhlásia v septembri 

Zoznam nominovaných zverejnila v utorok americká Akadémia televíznych umení a vied (ATAS), ktorá každoročne prestížne ceny Emmy udeľuje. Najviac nominácií na tohoročné americké televízne ceny Emmy získala najnovšia séria dramatického seriálu Koruna z prostredia britskej kráľovskej rodiny a tiež seriál The Mandalorian odohrávajúci sa v univerze Star Wars. Oba počiny, z ktorých prvý menovaný produkovala spoločnosť Netflix a druhý Disney+, majú zhodne po 24 nominácií, uviedla TASR.

Víťazov 73. ročníka týchto ocenení, ktoré sú považované za „televíznych Oscarov“, vyhlásia 19. septembra na ceremoniáli v Los Angeles.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:25