Pexels.com, TASR/AP
StoryEditor

Gayovia sa pravdepodobne stali terčom útoku homofóbov. Jeden z nich dokonca vytiahol teleskopickú tyč

red03.07.2021., 17:00h
Piati kamaráti sa stali terčom útoku mladých chlapcov. Gayovia sa ich snažili ignorovať, no nepomohlo to.
Lajkuj Brainee.sk na

Minulý týždeň v piatok zaútočili mladíci na partiu gayov, ktorí sedeli v parku v Bratislave. Podľa jedného z nich nerobili nič, čo by mohlo komukoľvek prekážať. Informáciu priniesol portál Queer Slovakia

Jeden z útočníkov vytiahol tyč 

Útočníkov bolo údajne šesť až osem. Gayom začali nadávať, následne im rozkopali odložené veci a jeden z agresorov vraj vytiahol teleskopickú tyč a udrel chlapca, ktorý mal nalakované nechty.

Útočník sa podľa portálu Queer Slovakia zahnal na gaya teleskopickou tyčou a trafil jeho predlaktie, potom mala nasledovať kopačka do hlavy.

Mladíkovi sa podarilo utiecť do krčmy, kde prosil čašníčku, aby zavolala policajtov, pričom aj jeho kamaráti okamžite volali políciu. Tí podľa slov jedného z partie mladých mužov prišli na miesto približne po 40 minútach.

​Partia chlapcov upozornila policajtov, že v parku je viacero kamier a ak nájdu útočníka, môžu spolu s napadnutým mladíkom spísať zápisnicu. Doposiaľ ich podľa ich slov nekontaktovali. 

​V tejto súvislosti sme oslovili aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave. „Vami uvedeným prípadom sa intenzívne zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ Bratislava I. V súčasnosti je predmetná vec v štádiu preverovania. Z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uviedla pre Brainee Veronika Martiniaková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:27