Foto: IlustrančnéPexels.com/ROMAN ODINTSOV
StoryEditor

Trans žena zverejnila fotku v bikinách. Jeden nepríjemný komentár spustil vlnu solidarity

red02.07.2021., 09:00h
Jej odpoveď sa stala hitom internetu. Podporili ju nielen ženy, ale aj muži.
Lajkuj Brainee.sk na

Žena, ktorá pracuje v oblasti kybernetickej bezpečnosti, sa v nedeľu vybrala na pláž. Rozhodla sa zverejniť fotku v bikinách na Twitteri, ktorá znepokojila ľudí. Keď si o niekoľko hodín neskôr prečítala jeden z komentárov, bola zhrozená, uvádza portál Vice.

Zverejnili fotky v bikinách 

Len niekoľko hodín po zverejnení fotky si prečítala sťažnosť, že publikovala fotku v bikinách aj napriek tomu, že pracuje v oblasti kybernetickej bezpečnosti, čo je podľa dotyčného neprofesionálne. 

Jej promptná odpoveď sa stala hitom internetu. Nielen ženy, ale aj niektorí muži jej vyjadrili podporu. Minimálne dve desiatky ľudí zverejnili fotku v bikinách, aby verejnosti ukázali, že bez ohľadu na to, v akej oblasti pracuješ, máš právo na súkromný život.

Vlna solidarity 

Coleen C, ktorej tweet spustil vlnu solidarity, uviedla, že dostala mnoho hanlivých komentárov, ale omnoho viac podpory. „Je úžasné, ako ma podporila táto komunita. Keďže som trans žena, zverejňovanie takýchto fotiek môže byť riskantné, no snažím sa byť role modelom pre mladšie generácie, ktoré sú rodovo rôzne,“ uviedla pre portál Vice. 

„Nie sme roboti, ktorí by mali chrliť len technický obsah – sme ženy, ktoré majú život aj pomimo práce,“ objasnila Gabrielle Hempel, výskumná pracovníčka v oblasti bezpečnosti.

Lekárky čelili kritike 

Nestalo sa to však prvýkrát, čo ženy čelili kritike za postovanie fotiek v bikinách. Minulý rok zverejnili mladé lekárky fotky v plavkách s hashtagom #Medbikini, pričom reagovali na článok, ktorý bol uverejnený v žurnále Journal of Vascular Surgery. Autori štúdie poukazovali na neprofesionálne príspevky na sociálnych sieťach. Keďže žurnál čelil veľkej kritike zo strany verejnosti, článok nakoniec stiahol, uviedol vtedy portál CNN.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 10:36