Karine Jean-Pierre LGBQ hovorkyňaTASR/AP
StoryEditor

Joe Biden neprestáva bojovať za ženy a LGBTQ komunitu. Tajomníčkou Bieleho domu sa stala Karine Jean-Pierre

som06.05.2022., 12:30h
Tlačovou tajomníčkou Bieleho domu sa po prvý raz v dejinách stane černoška, ktorá bude zároveň prvou otvorene LGBTQ osobou v tejto funkcii.
Lajkuj Brainee.sk na

Americký prezident Joe Biden vo štvrtok zvolil Karine Jean-Pierreovú za hovorkyňu Bieleho domu. Stane sa tak prvou hovorkyňou afroamerického pôvodu a prvou LGBTQ tvárou administratívy Spojených štátov. Píše Deutche Welle.

Jean-Pierreová nahradí na poste tlačovej tajomníčky Bieleho domu Jen Psakiovú. Štyridsaťštyriročná Jean-Pierreová doposiaľ pôsobila ako jej zástupkyňa. Jean-Pierreová sa podieľala aj na Bidenovej prezidentskej kampani v roku 2020, ale aj na kampani Baracka Obamu.

Prináša skúsenosti

Nová tajomníčka so sebou podľa Bidena prinesie „skúsenosti, talent a integritu, ktoré sú pre túto náročnú prácu potrebné.“

Psakiová, ktorá od začiatku hovorila, že počas Bidenovho mandátu odstúpi, pochválila svoju nástupkyňu a označila Jean-Pierreovú za „pravdivého partnera“.

​Inšpirácia

Psakiová zdôraznila, že ide o prvú černošku a osobu z LGBTQ komunity na tomto poste. „Na reprezentácii záleží a ona dá hlas mnohým, a ukáže im, čo je skutočne možné, keď tvrdo pracujete a snívate vo veľkom,“ povedala Psakiová.

Jean-Pierre, ktorej bola táto práca ponúknutá vo štvrtok na stretnutí v Oválnej pracovni, povedala, že „stále spracováva“, že bude zastávať taký významný post.

TASR/AP

 „Je to veľmi emotívny deň,“ povedala. Na otázku, aké posolstvo má pre mládež v krajine, Jean-Pierre odpovedala: „Ak ste zanietení tým, čím chcete byť, kam chcete ísť, a veľmi tvrdo pracujete na dosiahnutí tohto cieľa, stane sa to.“

Nová hovorkyňa sa svojej funkcie ujme v priebehu budúceho týždňa.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 10:42