Issa IsmailFacebook/Lava Association
StoryEditor

VIDEO Kaderníčka sa vďaka hormónom zmenila na muža, nechala si odstrániť aj prsia. Teraz chce byť opäť ženou

bibiDnes03.02.2022., 13:00h
Dvadsaťšesťročná kaderníčka Issa Ismailová z Detroitu sa narodila ako žena, ale v devätnástich rokoch začala premenu na muža za pomoci hormónov, ktoré brala šesť rokov.
Lajkuj Brainee.sk na

Nechala si odstrániť aj prsia. V dvadsiatich piatich rokoch oznámila, že sa ako muž necíti šťastná. Kvôli depresiám sa rozhodla, že sa opäť stane ženou.

V puberte Issa robila veci ako normálne dievčatá. Líčila sa, nosila šaty a chodila ku kaderníkovi. Všetky dievčenské veci si užívala, ale cítila, že niečo nie je v poriadku.

Príbeh Issy

V devätnástich rokoch rodine a blízkym oznámila, že sa necíti byť ženou, a odvtedy o sebe hovorila ako o mužovi. Roky bola v mužskom tele spokojná. Nakoniec ale uznala, že premena nebola správnym krokom v jej živote. Teraz už o sebe opäť hovorí ako o žene.

„Keď som si uvedomila, kto naozaj som, bol to pre mňa vlastne veľký šok. Ale aj obrovská úľava. Aj keď priznávam, že som počas posledných rokov ani trochu nepočítala s tým, že by som bola zase ženou,“ povedala v rozhovore pre Real Fix.

​Pre rodinu bolo odhalenie aj šokujúce. Sotva prijali fakt, že je ich dcéra synom, musia si opäť zvykať na to, že majú dcéru. „Rozumiem tomu, ale myslím, že najdôležitejšie je, že som vypočula svoje vnútorné ja. Som šťastná. A musím uznať, že testosterón je čertovsky silný hormón. Vďaka nemu som vyzerala ako muž a málokto by hádal, že tomu kedy bolo inak,“ pokračovala žena.

Dúfa, že odhalením svojho neobvyklého príbehu pomôže ľuďom, ktorí nie sú spokojní vo svojom tele a váhajú nad premenou kvôli reakcii okolia. „Je fajn vedieť, že niekto premýšľa rovnako,“ dodala.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 22:17