Anna Montgomery skončila s rozbitým nosom a početnými modrinamiinstagram.com/irelandlgbt
StoryEditor

Nenávisť voči LGBTQ ľuďom sa stupňuje. „Netrestajte ma za to, kto som,“ plakala transrodová žena

ros12.10.2021., 15:00h
Obeťami takýchto útokov boli aj mladá žena, ktorú zbili dokrvi či homosexuál. Toho dorezali rozbitou fľašou.
Lajkuj Brainee.sk na

Za posledných šesť rokov vzrástli vo Veľkej Británii homofóbne útoky či zločiny z nenávisti voči LGBTQ komunite o 210 percent. Za rovnaké obdobie vzrástli tiež zločiny z nenávisti voči trans ľuďom o 332 percent. Tieto údaje pochádzajú z webu VICE World News.

Alarmujúce čísla dokazujú, že počet homofóbnych a transfóbnych zločinov z nenávisti v Británii sa za posledných šesť rokov dokonca strojnásobil. Nové údaje ďalej ukazujú, že v rokoch 2014 až 2015, keď sa svadby osôb rovnakého pohlavia stali vo Veľkej Británii legálnymi, bolo zaznamenaných 6 363 správ o zločinoch z nenávisti na základe sexuálnej orientácie. Toto číslo v rokoch 2020-2021 vzrástlo na 19 679.

V porovnaní s údajmi z minulého roka došlo v celej Británii k dvanásť percentnému nárastu hlásení polícii o zločinoch z nenávisti na základe sexuálnej orientácie, pričom zločiny voči transsexuálom stúpli o dve percentá.  

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anna (@annaxmontgomery)

Transrodová žena Anna Montgomery vie, aké je veľká nenávisť voči ľuďom z LGBTQ komunity. 21-ročnú ženu zbili do krvi, keď sa v septembri minulého roku stala obeťou transfóbneho útoku v Belfaste. „Ja a môj priateľ sme sa išli najesť do mesta, no po tom, čo sme si objednali pár drinkov, na nás zaútočili. Doslova prišiel chlapík a vrazil mi päsťou do tváre,“ opisuje hrôzostrašnú skúsenosť.

„Nahlásila som to polícii, ale v skutočnosti nič nespravili. Požiadali ma, aby som podala obvinenie, no o týždeň neskôr mi tvrdili, že nemajú dostatok dôkazov.“ Po útoku jej krvácal nos a dorezali jej čelo, na ktorom má doteraz jazvu.

„Netrestajte ma za to, kto som,“ odkazuje Anna.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa IRELAND LGBT (@irelandlgbt)

Neznámy muž vytiahol železnú tyč

Jeden z týchto útokov sa stal aj lesbickému páru z Liverpoolu, ktorý sa vybral na „prechádzku na výročie svadby“ do miestneho parku, keď vtom na dve ženy začal pokrikovať neznámy muž. Ohradili sa, nech sa stará o seba, no aj tak neprestal. 

Zrazu sa začal správať veľmi násilne a pokrikoval rôzny urážlivé slová. Keď nereagovali, doslova sa im pokúsil rozdeliť spojené ruky. „Neohlásili sme to polícii v Mersey, pretože tam nebol kamerový systém a vedeli sme, že to nikam nepovedie,“ vyjadrila sa jedna zo žien.

Okrem toho tiež z nedele na pondelok zaútočili na 38-ročného Johna-Paula Kesselera, ktorý bol na prechádzke s priateľom v blízkosti birminghamskej Gay Village. Držali sa za ruky a kráčali smerom k hotelu, keď sa k nim priblížil neznámy muž. 

 „Začal na nás kričať, že by sme sa nemali držať za ruky,“ opisuje traumatický incident John-Paul Kesseler. „Spýtal som sa ho, čo má za problém.“ Nato páchateľ vzal do rúk prázdnu fľašu vína, uvádza portál Birmingham Mail.

Tú mu rozbil o hlavu a udrel ho aj železnou tyčou. Skončil v nemocnici s poranenou tvárou. „Som hrozne nahnevaný. Pri LGBT+ štvrti by to malo byť bezpečné, no títo kreténi majú odvahu spraviť niečo také,“ vyjadril sa Kesseler. Polícia tento prípad vyšetruje. „Chápeme, že zločin z nenávisti je mimoriadne stresujúci a znepokojujúci a chceme ubezpečiť každého, koho sa to týka, že urobíme všetko pre to, aby sa to viac nedialo.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 12:14