supermanFacebook/Manchester Evening News
StoryEditor

Najnovší Superman je bisexuál. DC odhalilo pripravovaný komiks počas dňa Coming outu

kov12.10.2021., 13:00h
V nasledujúcom vydaní komiksu, ktoré má vyjsť v novembri, bude Jon Kent, nový Superman, zobrazený vo vzťahu so svojim priateľom Jayom Nakamurom.
Lajkuj Brainee.sk na

Dej je súčasťou série Superman: Syn Kal-Ela, ktorá zobrazuje Jona, preberajúceho plášť Supermana po svojom otcovi Clarkovi Kentovi. Spoločnosť DC Comics to oznámila v Medzinárodný deň Coming outu, jedenásteho októbra 2021. Tento deň vznikol, aby poukázal na proces, počas ktorého človek rozpoznáva a akceptuje svoju menšinovú sexuálnu orientáciu alebo genderovú identitu.

Autor komiksu Tom Taylor pre BBC povedal, že pri písaní premýšľal nad tým, „čím by mal byť Superman dnes".

Scenárista sa snaží klasický komiksový príbeh aktualizovať. Séria bola uvedená v júli a odvtedy už Jon bojoval s požiarmi spôsobenými klimatickými zmenami, zabránil nešťastiu na strednej škole či protestoval proti deportácii utečencov.

245451012_4501765479870977_7582126799702689735_n superman Facebook/SunStar Cebu

​„V posledných rokoch došlo k skutočnému posunu - pred piatimi alebo desiatimi rokmi by to bolo ťažšie, ale myslím si, že veci sa posunuli skutočne adekvátnym spôsobom,“ povedal Taylor. 

Nové dobrodružstvá obľúbeného hrdinu už stihli vyvolať búrlivé reakcie „trollov" na internete. Autor komiksu však uvádza, že prevažujú pozitívne reakcie. „Máme ľudí, ktorí hovoria, že si dnes prečítajú túto správu a rozplačú sa - ľudia hovoria, že ich v živote nenapadlo, že by sa mohli vidieť v Supermanovi ... doslova najmocnejšom superhrdinovi v komiksoch,“ spomína Taylor. 

Supermanov vzťah s okuliarnatým reportérom Jayom sa začne rozvíjať potom, ako Jon psychicky i fyzicky vyhorí zo snahy zachrániť celý svet. Podrobnosti o zápletke ešte nie sú odhalené, ale obrázky zdieľané spoločnosťou DC Comics ukazujú, že Jon a Jay si dávajú bozk. 

Viacerí autori komiksov sa v posledných rokoch snažili o vloženie tém LGBT do príbehu. Taká je aj snaha Toma Taylora. Ten bol prekvapený, pretože si myslel, že myšlienka o bisexuálnom Supermanovi skrsla iba v jeho hlave, no neskôr na stretnutí s DC Comics sa dozvedel, že spoločnosť už o tom uvažuje.

Scenárista Taylor si myslí, že vývoj tohto nového Supermana je v súlade s hodnotami, ktoré postava vždy predstavovala - a čo je dôležité, odráža skúsenosti mnohých fanúšikov komiksov.

Ľudia si podľa neho často neuvedomujú, aké alegórie sú v komiksoch ukryté. „Vždy budete mať ľudí, ktorí budú používať frázu „nevkladajte politiku do komiksov “ - zabúdajúc, že každý jeden komiks bol niekedy nejakým spôsobom politický,“ povedal. „Ľudia, si neuvedomujú, že napríklad X Men je analógiou hnutia za občianske práva.“ 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 07:25