Najnižšia prírodná hora v Japonsku má len 6 metrov.X/johnny Suputama/
StoryEditor

O najvyššej hore Japonska si možno už počul, ale poznáš aj najnižšiu? Má len 6 metrov a vyzerá ako malý kopček

rev12.06.2024., 08:00h

Kým pri zdolávaní vrcholov najvyšších hôr Japonska turisti siahajú až na dno svojich síl, zdolať pohorie Benten-yama je hračkou.

Lajkuj Brainee.sk na

Japonsko je krajinou, ktorá je široko ďaleko známa svojimi horami, z ktorých každá je zasvätená rôznym božstvám. Niet preto divu, že sa tu nachádza jedna z najnižších hôr sveta.

image

VIDEO Kto sa chce dostať na jej vrchol, musí zdolať vyše 6-tisíc schodov. Na posvätnú horu Tchaj-šan sa ľudia plaholčia štvornožky

Mount Fuji vs. Benten-yama

Hora Benten-yama, ktorá sa nachádza uprostred úrodných ryžových polí v prefektúre Tokušima nie je len najkratšou prírodnou horou v Japonsku, ale je považovaná aj za tú najbezpečnejšiu. Doposiaľ sa pri ceste na jej vrchol nikto nezranil ani nezablúdil.

Niet sa čomu čudovať. Jej vrchol totiž dosahuje výšku ako ktorýkoľvek menší kopček. S výškou iba 6,1 metra a priemerom pod 60 metrov sa radí k najnižším pohoriam na svete.

image

Najpodivnejšie miesto na Zemi? Tento ostrov sa nachádza v jazere, ktoré sa nachádza na ostrove v jazere, ktoré je na ostrove

Dosiahnutie jej vrcholu trvá priemernému človeku len jednu minútu. Naproti tomu pri výstupe na horu Fuji, ktorá je najvyšším vrchom v krajine sa turisti poriadne zapotia. Pri zdolávaní jej vrcholu, ktorý sa nachádza vo výške 3 776 metrov neraz siahnu až na dno svojich síl.

U turistov je populárna

Hora Benten-yama je aj napriek svojej malej výške vyhľadávaným miestom. Ročne sa na jej vrchol vydá viac ako 10-tisíc ľudí. Turistickú sezónu, ktorá sa každoročne otvára 1. júna sprevádzajú veľké oslavy. Otvárací ceremoniál zahŕňa požehnanie turistom, aby sa bezpečne vrátili z jej nízkeho vrcholu. Doposiaľ sa to každému podarilo.

image

Zdolať vrchol hory Benten-yama trvá len jednu minútu.

X/mulboyne/

Počas celého roka sa na najkratšom pohorí Japonska koná množstvo podujatí, od slávností čerešňových kvetov až po svadobné obrady. Kým niektorí navštívia Tokušimu práve za účelom zdolania jednej z najnižších hôr sveta, iní sa vydajú aj na krátky výlet do šintoistickej svätyne Icukušima, ktorá sa nachádza neďaleko. Tá patrí medzi najkrajšie miesta v celom Japonsku a je zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. október 2024 00:05