McDonald’s v tom má jasno: Obaly alebo príbory nemusia bezpodmienečne skončiť v košiMeet My Lovely World
StoryEditor

McDonald’s v tom má jasno: Obaly alebo príbory nemusia bezpodmienečne skončiť v koši

16.06.2021, 00:00
Veda a štatistiky hovoria jasne. Ak si chceme zabezpečiť lepšiu budúcnosť, musíme na nej začať pracovať už dnes. Do procesu preto často vstupujú globálne značky, ktoré proaktívne podnikajú kroky k ekologickým riešeniam, aby motivovali aj svojich zákazníkov. Prínosným príkladom, nielen v rámci gastro segmentu, je spoločnosť McDonald’s, ktorá si uvedomuje, že aj zdanlivo malá akcia môže mať vzhľadom na veľkosť firmy pozitívny vplyv na životné prostredie. Spoločnosť McDonald’s preto pred pár mesiacmi vymenila plastový príbor za drevený variant. Teraz prináša kreatívne tipy, vďaka ktorým zákazníci vytvoria príjemný program pre rodinu a priateľov, a zároveň znížia množstvo odpadu.

Spoločnosť McDonald’s sa spojila so známou slovenskou influencerkou, Silviou Škultéty (Minidiamond blog), a českou blogerkou, Radkou Péčovou (Meet My Lovely World), aby spolu našli spôsob, ako dať obalom druhú šancu. Niektoré obaly či drevený variant príborov totiž nemusia bezpodmienečne skončiť  v koši. Stačí štipka predstavivosti a z umytých a vyschnutých drevených príborov z McDonald’s vytvoríte originálne zrkadlo do domácnosti alebo menovky na bylinky. Umytý papierový pohárik McCafé zas jednoducho premeníte na praktickú darčekovú krabičku či pletenú závesnú vázu. Kreativite sa medze nekladú.

McDonald’s sa dlhodobo zameriavame nielen na prechod na udržateľnejšie materiály, ale aj na jednoduchšiu recykláciu. Proces zavádzania inovatívnych konceptov balení je postupný a prebieha prostredníctvom testovania používaných balení. Obaly v našich prevádzkach po celom Slovensku vždy po zákazníkoch poctivo triedime a vyzývame k tomu aj našich zákazníkov, ktorí si berú jedlo so sebou. Uvedomujeme si však, že v boji s globálnou krízou spojenou s množstvom vyrobeného a spotrebovaného plastového odpadu, ľudstvu pomôže najmä opätovné využívanie obalov a materiálov. V rámci kampane NAŠE PRETOŽE sa preto snažíme motivovať zákazníkov, aby hľadali obalom po konzumácií jedla ďalšie využitie, “ hovorí Lucia Poláčeková, PR supervízorka pre McDonald’s Slovakia.

McDonald’s naskočil na vlnu udržateľnejších riešení už pred rokmi. Málokto vie, že odpad, ktorý vzniká v prevádzkach, zamestnanci poctivo triedia už od roku 2003. Napríklad až 74 % odpadu z lokálnych reštaurácií išlo v roku 2019 na ďalšie využitie. Spolu s kampaňou Naše pretože sa spoločnosť rozhodla vylepšiť aj dlhodobý interný program s názvom Mekáč upratuje, prostredníctvom ktorého motivuje zamestnancov, aby proaktívne a ešte častejšie zbierali odpadky aj mimo reštaurácií McDonald’s. Dôvodom a inšpiráciou sú zákazníci, pre ktorých chce pomáhať vytvárať čistejšie prostredie a byť príkladným a zodpovedným susedom.

McDonald’s v tom má jasno McDonald’s v tom má jasno McDonald´s

Druhá šanca pre obaly McDonald’s

Aj malý udržateľný krok je krokom, ktorý sa počíta. Najmä keď ho spraví viac ľudí spoločne. Práve preto sa rozhodla spoločnosť McDonald’s iniciovať kreatívnu výzvu aj pre zákazníkov. V rámci rôznych tvorivých aktivít tu však vzniká aj ďalší benefit – nielen, že si užijete príjemný čas s rodinou a odbremeníte planétu od ďalšieho odpadu, ale tvorivé aktivity zohrávajú aj významnú úlohu v psychickom a motorickom vývoji detí.

Inšpirujte sa dvoma kreatívnymi tipmi aj vy:

Darčeková krabička

McDonald’s v tom má jasno McDonald’s v tom má jasno Minidiamond blog Odstrihnite hornú zaoblenú časť papierového pohárika a vonkajšiu časť oblepte podľa vášho vkusu – môžete použiť nálepky, dekoratívny alebo baliaci papier. Ak použijete papier, spodnú časť poriadne zalepte, aby sa papier neodlúpol. Následne zastrihnite nožnicami cca 3 cm hrubé a dlhé pásiky na vrchnej časti pohára po okrajoch. Naplňte pohárik malým prekvapením a pásy zatlačte smerom dovnútra. Stačí pridať mašľu a máte neobyčajne a zároveň zrecyklovane zabalený darček.

Štýlové zrkadlo

McDonald’s v tom má jasno McDonald’s v tom má jasno Meet My Lovely World Vytvorte si unikátne zrkadlo pomocou dreveného príboru. Začnite tým, že si postupne začnete odkladať umyté spodné časti príboru. Vystrihnite si z kartónu ľubovoľný tvar (odporúčame kruh) a do stredu nalepte zozadu zrkadlo. Po okraji prednej strany kartónu začnite lepiť spodné časti príboru, ideálne tavnou lepiacou pištoľou.  Postupne prejdite až do stredu, kde máte nalepené zrkadlo. Tento trendy boho doplnok oživí každú domácnosť.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = news/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 00:33