StoryEditor

Júnové novinky v kinách: Tešiť si môžete na dva filmy s Pauhofovou, dva animáky, dinosaurov aj fenomenálneho Elvisa

26.05.2022, 11:16

Čaká nás 9 filmových premiér, z ktorých až štyri sú z Čiech a Slovenska.

Premlčané 

image

Novýá česká film.

Žáner:Krimi/Thriler

Krajina ČR

Dĺžka filmu 95 min

Réžia: Robert Sedláček

Hrajú: Karel Roden, Vilma Cibulková, Michal Dalecký, Eva Decastelo, Igor Bareš, Denisa Baresová, Barbora Bocková, Tomás Brínek,  Ernesto Cekan, Jirí Chum

Slovenská premiéra:2.6.2022 (Bontonfilm)

 

Filmový triler, v ktorom hlavný hrdina odkrýva dávny a takmer zabudnutý zločin. Vydáva sa na cestu pomsty a každého, koho sa jeho príbeh dotkne, čaká šokujúce odhalenie. Film otvára tému premlčaných zločinov a získal už niekoľko ocenení na zahraničných festivaloch. Dej snímky Premlčané sa odohráva v priebehu jedného letného večera. Karel Roden sa ako tajomný muž Radek vracia po dvadsiatich rokoch na pár hodín do Prahy, aby tu našiel istú mladú ženu a raz a navždy sa vyrovnal s minulosťou. V pátraní mu pomáha ambiciózna rozhlasová moderátorka, ktorá jeho príbeh zaradí do svojej živej nočnej šou. Chcela mať vo vysielaní senzáciu, ale na jej zdesenie a na zdesenie všetkých poslucháčov vypláva na povrch dávna vražda. Svoj plán Radek pripravoval niekoľko rokov a počas jeho rozprávania je do pochmúrneho príbehu vtiahnutá nielen spomenutá moderátorka, ale aj pražská kriminálka a ďalší aktéri dávno zabudnutých udalostí. Začína sa napínavý súboj o čas a o spravodlivosť. Naozaj je už všetko nenávratne premlčané?

 

Zakliata jaskyňa 

image

Nová slovenská rozprávka prichádza do kín.

Žáner: Rodinný/Fantasy

Krajina: Slovensko/ČR/Maďarsko

Dĺžka filmu: 98 min

Režisér: Mariana Čengel Solčanská

Hrajú: Tatiana Pauhofová, Marko Igonda, Martina Zábranská, Predrag Bjelac, Karel Dobrý. Zuzana Stivínová, Tereza Bebarová, Jan Dolanský, Václav Kopta, Petra Dubayova

Slovenská premiéra: 2.6.2022 (Garfield Film)

 

Pôvodná slovenská rozprávka prenesie divákov do čias mýtov a legiend. Hlboko v kráľovskom lese bola jaskyňa, ktorá po stáročia ľuďom poskytovala obživu a kráľovstvu prinášala blahobyt. Jedného dňa našiel solivar Buchwald vstup do jaskyne zapečatený. Tam, kde kedysi boli dvere, je zrazu holá skala. Film prostredníctvom ústrednej ženskej postavy rozpráva príbeh o nádeji, ale aj o ľudskej chamtivosti. Odvážna Ada, dcéra Buchwalda, musí nájsť stratenú sestru a vyslobodiť neprávom väzneného otca. Zatiaľ čo Ada bojuje o rodinu, bratia Zach a Cyril súperia o to, kto z nich zasadne na kráľovský trón. No víťazom nie je ani jeden. Kráľovnou sa stáva ich macocha Berta, ktorej jedinou túžbou je nájsť cestu do jaskyne. Hlboko v tmavých chodbách sú ukryté rubíny. A tie musí mať. Za každú cenu. Podarí sa jej ich získať? Nájde Ada stratenú sestru a kto je skutočný kráľ?

 

Pánský klub 

image

Česká komédia.

Žáner: Komédia

Krajina: ČR

Dĺžka filmu: 89 min

Réžia: Matej Balcar

Hrajú: Tatiana Pauhofová, Bolek Polívka, Jiří Mádl, Nela Boudová, Patricie Pagácová, Jan Hrusínský, Petr Brukner, Halina Pawlowská, Kristýna Hrusínská

Slovenská premiéra:2.6.2022 (Continental-film)

 

Komédia o láske a jej podobách a o tom, že nikdy nie je neskoro pokúsiť sa niečo napraviť. Terapia pre „eroticky závislých“ skĺbi dohromady úplne nesúrodú päticu - sSympatického a nesmelého učiteľa, drsného erotomana a notorického záletníka, mladého IT-čkára, postaršieho scenáristu a vyhorenýho rockera. Sedenia týchto výstredných účastníkov prebiehajú pod taktovkou atraktívnej, ale nie príliš skúsenej psychologičky, ktorej sa terapia čoskoro vymkne z rúk. Opraty preberajú samotní „klienti“, stretnutia naberajú nečakaný spád a rozbieha sa svižná mozaika neuveriteľných príbehov.

 

Jurský svet: Nadvláda 

image

prichádzajú nové dobrodružstvá v Dinosaurom svete.

Žáner: Akčný/Dobrodružný/Sci-Fi

Krajina: USA

Dĺžka filmu: 146 min

Réžia: Colin Trevorrow

Hrajú: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Mamoudou Athie

Slovenská premiéra:9.6.2022 (CinemArt)

 

Dinosauria a ľudská civilizácia sa konečne stretli. Zdá sa, že miesto na planéte Zem je vyhradené len pre jeden druh. Veľkolepé vyvrcholenie ságy, ktorá začala v Jurskom parku Stevena Spielberga. Vo tomto fime sa stretnú hlavní hrdinovia všetkých predchádzajúcich filmov o Jurskom svete.

 

Úsmev, prosím! 

image

Aj z Francúzska prichádza nová komédia.

Žáner: Komédia

Krajina: Francúzsko

Dĺžka filmu: 95 min

Réžia: François Uzan

Hrajú: Jacques Gamblin, Pascale Arbillot, Manos Gavras, Agnès Hurstel

Slovenská premiéra:9.6.2022 (Continental-film)

 

Thierry je presvedčený, že to najlepšie už má za sebou. Keď mu jeho manželka oznámi, že ho opúšťa, zničený muž sa rozhodne znovu odniesť rodinu do Grécka, kde pred 20 rokmi strávili svoje najlepšie rodinné prázdniny. Oficiálne chce stráviť posledný týždeň s ich deťmi, kým im oznámia ich rozchod. Neoficiálne dúfa, že získa späť svoju manželku. No pri pokuse obnoviť ich iskru by mohol Thierry podpáliť celú rodinu...

 

Buzz Lightyear 

image

Nový aninomovaný film.

Žáner: Animovaný/Akčný/Dobrodružný

Krajina: USA

Dĺžka filmu: 120 min

Réžia: Angus MacLane

Slovenská premiéra:16.6.2022 (CinemArt)

 

Každý filmový fanúšik má rád dobrého hrdinu, niekoho, koho môže obdivovať, komu môže fandiť. Praví filmoví hrdinovia prekonávajú neprekonateľné prekážky, aby neustále zachraňovali alebo ochraňovali. Buzz Lightyear je presne takýmto typom hrdinu a zároveň  aj veľkým fenoménom strieborného plátna. A presne takéhoto hrdinu si predstavovali filmári pri vytváraní postavy Buzza pre celovečerný film “Toy Story” štúdia Pixar Animation z roku 1995. Prešlo 21 rokov a prichádza nový príbeh o tomto populárnom neohrozenom hrdinovi. Akčné dobrodružné sci-fi a príbeh o Buzzovi Lightyearovi sleduje legendárneho vesmírneho strážcu na intergalaktickom dobrodružstve. Príbeh filmu začína keď vesmírny strážca Buzz Lightyear a jeho veliteľka Alisha Hawthornová s posádkou viac ako tisíc vedcov a technikov sa vracajú domov zo svojej poslednej misie. Približne 4,2 milióna svetelných rokov od Zeme im senzor signalizuje blízkosť neprebádanej, ale na zdroje potenciálne bohatej planéty. Buzz vydá rozkaz presmerovať ich prieskumnú loď na močaristú planétu s agresívnymi lianami a obrovskými rojacimi sa chrobákmi. Snaha o rýchly odlet sa však náhle nešťastne zvrtne a vyvrcholí haváriou, ktorá zničí palivový článok a Buzz, Alisha a celá ich posádka uviaznu na nie príliš prívetivej planéte.

 

Elvis 

image

Nový film o fenomenálnom spevákovi.

Žáner: Biografický/ Dráma/Hudobný

Krajina: USA/ Austrália

Dĺžka filmu: 159 min

Réžia: Baz Luhrmann

Hrajú: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Dacre Montgomery, Kodi Smit-McPhee, David Wenham,

Slovenská premiéra:23.6.2022 (Continental-film)

 

Film „Elvis“ skúma život a hudbu Elvisa Presleyho, videné cez jeho komplikovaný vzťah s jeho záhadným manažérom, plukovníkom Tomom Parkerom. Príbeh sa ponára do komplexnej dynamiky medzi Presleym a Parkerom trvajúcej viac ako 20 rokov, od Presleyho vzostupu k sláve až po jeho neslýchaný úspech, na pozadí rozvíjajúcej sa kultúry a straty nevinnosti v Amerike. Stredobodom tejto cesty je jedna z najvýznamnejších a najvplyvnejších osôb v Elvisovom živote, Priscilla Presley.

 

Mimoni 2: Zloduch prichádza 

image

Nový animovaný film a žltých potvorkách prichádza do kín.

Žáner: Animovaný/Dobrodružný/ Komédia

Krajina: USA

Dĺžka filmu: 90 min

Réžia: Kyle Balda , Brad Ableson , Jonathan del Val

Slovenská premiéra: 30.6.2022 (CinemArt)

 

V neutíchajúcej snahe nájsť toho najväčšieho zloducha všetkých čias a verne mu slúžiť, narazia Mimoni na malého nosatého čiernovlasého chlapca, ktorý vyrastá len so svojou nemeckou matkou. Volá sa Gru a bez toho aby to tušil, toto stretnutie mu zásadne zmení život. Do filmu prepožičali svoje hlasi aj akční hrdinovia Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, či Lucy Lawless známa ako Xena, bojovnica.

 

Prezidentka 

image

Ďalší nový česky film.

Žáner: Komédia/Romantický

Krajina: ČR

Dĺžka filmu: 120 min

Réžia: Rudolf Havlík

Hrajú: Aňa Geislerová, Ondřej Vetchý, Vanda Chaloupková, Juraj Loj, Jiří Langmajer, Ali Cook

Slovenská premiéra: 30.6.2022 (Magic Box)

 

Historicky prvá česká prezidentka, má za sebou rok v úrade.  Je zahltená  prácou. Jej program je každý deň nabitý k prasknutiu. Občas by si chcela odpočinúť bez pozornosti celej republiky. Jedného dňa sa odhodlá k riskantnému kúsku. Vezme si parochňu a v dokonalom preoblečení sa v noci potajme vytratí z hradu. Plán jej vyjde dokonale. Jej nočné inkognito dobrodružstvo sa jej zapáči. Spozná sa so sochárom Petrem, kvôli ktorému sa do mesta vydáva každú noc. Petr nemá ani poňatia o tom, kto táto okúzľujúca žena, do ktorej sa zamiloval v skutočnosti je.  Situácia sa však vymkne kontrole a prezidentkine nočné výlety vyjdú najavo. Hlava štátu sa musí veľmi snažiť, aby dokázala vyriešiť tento štátnicky prešľap, ustáť vo svojej funkcii a ešte si aj vybojovať právo na lásku, ktorá jej patrí rovnako ako ktorémukoľvek človeku na svete.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 20:00