InfoWars
StoryEditor

Najznámejší konšpirátor vyhlásil bankrot. Problémy bude mať zjavne aj jeho portál InfoWars

18.04.2022, 21:01
Autor:
ČTKČTK
Alex Jones prevádzkuje ultrapravicový portál InfoWars, známy svojimi konšpiratívnymi článkami.

Prevádzkovateľ amerického ultrapravicového portálu InfoWars Alex Jones vyhlásil bankrot. Za niektoré konšpiratívne články čelí napríklad niekoľkým občianskoprávnym žalobám, ktoré podali okrem iného aj rodičia obetí zastrelených v základnej škole v Connecticute v roku 2012.

Jones požiadal o súdnu ochranu pred veriteľmi podľa kapitoly 11 konkurzného zákona. Toto opatrenie má všeobecne zabezpečiť pozastavenie občianskoprávnych súdnych sporov a umožniť firmám, aby sa ozdravili a zachovali prevádzku.

Štyridsaťosemročný Jones, ktorého považujú za kontroverzného novinára z Texasu, čelí niekoľko rokov obvineniu rodičov obetí útoku na základnú školu Sandyho Hooka. Jones tvrdil, že streľba, ktorá šokovala Spojené štáty, bola iba divadlom zinscenovaným odporcami strelných zbraní.
Pri útoku zomrelo 26 ľudí, z toho 20 detí a šesť zamestnancov školy. Jones medzitým verejne uznal, že vraždenie na základnej škole v roku 2012 bolo skutočné. Žaloby na Jonesa prejednávajú súdy v Texase a Connecticute. Žalujúci rodičia tvrdia, že novinár šírením dezinformácií zarobil milióny dolárov. V minulosti Jones okrem iného tiež tvrdil, že vláda Spojených štátov sa podieľala na útokoch z 11. septembra 2001.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 15:53