StoryEditor

Zlodej sa stal hviezdou internetu. Nechtiac odvysielal živý prenos zo svojej krádeže

26.10.2021, 10:30
Autor:
ČTKČTK
Zlodej v Egypte na facebooku nevedomky odvysielal, ako ukradol telefón novinárovi.

Za najštýlovejšieho zlodeja v Egypte označili používatelia sociálnych sietí muža, ktorý nechtiac odvysielal v živom prenose, ako pokojne pofajčieva po tom, čo ukradol telefón novinárovi. Zlodej sa síce aspoň nakrátko stal hviezdou internetu, ale prispel aj k svojmu dolapeniu. Polica už oznámila jeho zadržanie, informovala stanica BBC.

Novinár, ktorý je spolupracovníkom informačného serveru Youm7, naživo prenášal z mosta v meste Šubrá al-Chajma a informoval o následkoch zemetrasenia o sile 6,2 stupňa, ktoré zasiahlo niektoré časti Egypta, keď okolo neho prešiel muž na motorke a telefón mu zobral.

Keď sa potom kamera prestala triasť, objavila sa vo vysielaní tvár mladého zlodeja, ktorý utekal z miesta činu, poťahoval nenútene z cigarety a z času na čas sa obzrel cez rameno, aby skontroloval, či ho niekto neprenasleduje.

Na živý prenos na facebooku sa pôvodne pozeralo 20-tisíc ľudí. Počas 24 hodín však video nazbieralo vyše šesť miliónov zhliadnutí a 45-tisíc komentárov. Väčšina používateľov sociálnych sietí sa v komentároch zamerala na zlodejovo nenútené správanie. Jeden si položil otázku, prečo sa muž obťažoval s obzeraním cez rameno, keď ho – nadnesene povedané – sledoval celý svet.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 06:25