StoryEditor

Taxikári Boltu podporovali Kotlebu. Spoločnosť reagovala a vyzvala majiteľa áut na stiahnutie reklamy

26.02.2020, 08:39
Autor:
(pš)(pš)
Prednedávnom si ĽSNS svojvoľne prisvojila obrázok značky Granko.

Na Facebookovej stránke priaznivcov ĽSNS s názvom Ako nás nepoznáte sa objavili fotografie áut, ktoré mali na zadnom okne viditeľne umiestnenú reklamu Kotlebovej strany. Informáciu priniesol portál Topky.sk, s tým, že autá jazdia pre spoločnosť Bolt. Obrázky dopĺňal status v tomto znení: "Tak priatelia, slovo robí chlapa. Majiteľ taxislužby, ktorá spôsobila dopravnú nehodu splnil čo sľúbil, aj napriek silnému nátlaku. Majiteľ dal k dispozícii 25 áut, ktoré od soboty 22.2 jazdia. Nebojíme sa, bojujeme a jazdime. Ďakujeme."

Spoločnosť Bolt už vyzvala majiteľa áut na stiahnutie polepov.

"Spoločnosť Bolt je apolitickou platformou, žiadnu politickú stranu nepodporuje a nechce byť ani spájaná so žiadnou politickou stranou," hovorí Eduard Suchánek, country manager spoločnosti Bolt. Suchánek nám tiež potvrdil, že  majiteľ áut už bol vyzvaný k odstráneniu polepu z Bolt vozidiel. Spoločnosť nechce, aby vznikol mylný dojem spájania sa s akoukoľvek politickou stranou.

Suchánek ďalej hovorí, že Bolt nie je zamestnávateľom žiadneho z partnerských vodičov, ani vlastníkom vozidiel. "Nemôžeme zasahovať do politického presvedčenia ako vodičov, tak cestujúcich, pričom svoj názor môžu vyjadriť v demokratických voľbách. Bolt sa sústreďuje výlučne na poskytovanie čo najlepšieho servisu v oblasti prepravy cestujúcich," znie oficiálne vyjadrenie taxi spoločnosti.

Prednedávnom sa v médiách riešila kauza ako ĽSNS pre svoju propagáciu využila obľúbené Granko. Vo svojej reklame Kotlebova strana použila obrázok usmievavého dieťaťa s Grankom, bez vedomia spoločnosti, ktorá obľúbený instantný nápoj vyrába. Inzerát ĽSNS upozorňoval na návrat k tradičným hodnotám a výchovu detí k úcte starším. Okrem iných sľubov Kotlebovci v ňom tvrdili, že chcú obmedziť aj množstvo reklamy v televízii a ako vzory prezentovať skutočné osobnosti, nie bulvárne "celebrity".

Spoločnosť Nestlé sa od kampane okamžite dištancovala, ani ona sa nechce spájať so žiadnou politickou kampaňou.

ĽSNS

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 07:03