Youtube
StoryEditor

PETA v reklame mučí plyšového medvedíka

29.10.2018, 09:20
Autor:
pzpz
Túto reklamu narozdiel od tej, ktorá je plná sexu možno nezakážu, hovoria tvorcovia.

Organizácia na ochranu zvierat PETA uverejnila reklamné video, v ktorom metaforicky ukazuje testovanie na zvieratách. Závažnosť problematiky sa rozhodla agentúra VMLY & R zjednodušiť tým, že do spotu nedala živé zvieratá, ale demonštrovala príbeh na hračke.

Príbeh spočíva v tom, že malé dievča stráca svojho plyšového medveďa, ktorého zoberie vedec a odvezie ho do laboratória kde sú uväznené aj ďalšie zvieratá. Plyšovému medveďovi oholí hlavu a začne na ňom experimentovať. "Telo" bez orgánov potom vyhodí do koša. 

Portál Adage hodnotí reklamu ako šikovný spôsob ako sa vyhnúť ukázaniu reálnych záberov, na ktoré nie je príjemný pohľad. Tento spot by mal byť podľa tvorcov dostatočne tolerantný na to, aby ho verejnosť dopozerala. 

Klasické PETA reklamy doteraz ukazovali kruté zábery z chovných staníc a zvieracích bitúnkov. V roku 2016 predstavila PETA reklamu, v ktorej tvrdí, že ľudia, ktorí jedia mäso majú v posteli nízke výkony. Reklamu zakázali tak, ako niekoľko ďalších od organizácie PETA v minulých rokoch. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 19:19