archív
StoryEditor

Digitálny mesiac: Svet internetu opustil Steve „.gif“ Wilhite, ale aj opicové NFT točia miliardy a Apple si predplatíte

01.04.2022, 15:33
Prinášame najzaujímavejšie novinky z digitálneho prostredia za uplynulý mesiac.

Opicové NFT točia miliardy
Nevieme si pomôcť, ale niečo nám na šialenstve okolo Yuga Labs a ich opicových NFTčiek Bored Ape Yacht Club jednoducho nesedí. Internet vie byť šialené miesto, preto ak ste si ťukali na čelo, že obrázok opice stojí niekoľko stoviek eur, tak dnes už ani jeden nezoženiete pod niekoľko STOVIEK TISÍC eur. Teraz Yuga Labs chystajú uletenú metaverse hru Otherside, ktorú bude poháňať ich vlastné krypto -  ApeCoin. Na vývoj hry dokonca získali od investorov impulz vo výške 450 miliónov dolárov (!). ApeCoin sa medzičasom už vo virtuálnom priestore objavil a masívna popularita NFT a BOYC ho katapultovala medzi TOP50 najväčších kryptomien podľa kapitalizácie (aktuálne 41. miesto a kapitalizácia 3,8 miliardy dolárov), hoci je to klasická FOMO stávka na budúci úspech. Sme veľkí nadšenci krypto sveta, no toto celé na nás pôsobí ako masívna bublina - odporúčame video Maxa Mahera, ktorý to podľa nás veľmi dobre zhrnul.

Apple si predplatíte
Nie, nehovoríme teraz o službách ako iCloud, Apple Music, či Apple TV+. Hovoríme o možnosti predplatiť si hardvér, na čom podľa Bloombergu v Cupertine aktívne pracujú. Predstavte si, že by ste si každý rok vymenili svoj aktuálny iPhone, iPad a Mac za novší, práve predstavený a celé by vás to stálo mesačný paušál. Toto musí znieť super aj pre najväčších androiďákov! :)

Svet internetu opustil Steve „.gif“ Wilhite

Počítačový vedec dal svetu jednoduché pohyblivé obrázky a vďaka nim je internet krajšie a hlavne srandovnejšie miesto. Vedeli ste, že úplne prvé .gifko vzniklo už v roku 1987 a bol na ňom lietadlo? Samotný Steve bol vtipkár, napríklad keď si v roku 2013 prebral prestížnu Webby Award za celoživotné dielo, využil svoj pódiový čas na to, aby svetu zopakoval, že jeho vynález sa má správne vyslovovať...džif. A to za hudby z kubrickovej Vesmírnej Odysey (mimochodom, podľa nás jeden z najpreceňovanejších filmov všetkých čias). Česť jeho pamiatke!

Nastal moment vzdať sa Facebooku?
Veľmi zaujímavý, ba až priam filozofický článok sme nečakane našli na popkultúrnom Mashable. Otázka je jednoduchá - ak všetci nenávidíme Facebook, prečo sa ho jednoducho nevieme vzdať? Paradoxne, tých dôvodov je pomerne veľa a hovoria len o tom, ako veľmi esenciálnou súčasťou našich životov sa sociálne siete stali. Je však nemálo tých, ktorým sa podarilo „odstrihnúť sa“.

ADMA: vyhlásenie Digital PIE 2022

Najlepšie práce v digitálnom marketingu pre rok 2022 sú známe! Teda, minimálne tie nominované - ich kompletný zoznam nájdete na tomto linku. Kto však presne vystúpi na stupeň víťazov a prevezme ocenenia sa dozvieme až na slávnostnom galavečeri Digital PIE 2022, ktorý môžete zažiť spolu s nami už prvého apríla v bratislavskom Edison parku.

Ďalšie zaujímavé udalosti v skratke:

  • DeLorean DMC budeme časom vedieť poskladať z LEGA! A to dokonca vo viacerných verziách, presne podľa filmov, to všetko obohatené o detaily ako postavičky Martiho a Doca, hoverboard, bedničku s plutóniom  a... banán. Set podľa oficiálneho eshopu prichádza do predaja prvého apríla, ale našťastie to nie je žiaden žart.
  • Amazon kupuje za 8,5 miliardy dolárov slávne hollywoodske štúdio MGM, ktoré vlastní okrem klasických filmových hitov ako Spievanie v daždi, Rocky, či Robocop hlavne jednu extrémne populárnu franšízu – Jamesa Bonda.
  • Google vstupuje do F1 a podporí McLaren. Sponzoring pre sezónu 2022 oznámila stajňa na svojom Twitteri, pričom pre Google ide o prvú spoluprácu podobného druhu.
  • Instagram spustí NFT. Na konferencii SXSW to potvrdil Mark Zuckerberg, nenaznačil však žiadne detaily.

01 - Modified: 2021-11-08 13:57:33 - Feat.: - Title: Digitálny týždeň: Audius: platforma, ktorá vracia hudbu autorom 02 - Modified: 2021-08-09 06:45:24 - Feat.: - Title: Digitálny týždeň: Louis Vuitton oslavuje 200 rokov– hrou na smartfóny s NFT dielami! 03 - Modified: 2021-08-09 06:44:21 - Feat.: - Title: Digitálny týždeň: Poslali AirTag Timovi Cookovi, Elonovi Muskovi a do Severnej Kórei. Čo sa s ním stalo?
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 21:36