Zacvičte si s Jennifer Aniston jej obľúbený tréning,instagram/hollywoodlife
StoryEditor

Zacvičte si s Jennifer Aniston jej obľúbený tréning 15-15-15: Kilá pôjdu dole ako nič

26.01.2023, 12:00
Životný štýl

Herečka Jennifer Aniston bude mať rok aj niečo 50-tku, no na jej postave to nevidno ani zďaleka. Za štíhlou, vypracovanou a nestarnúcou figúrou hviezda seriálu Priatelia sa skrýva tvrdá práca a dlhé hodiny v posilňovni. Ak by ste sa chceli aspoň trochu priblížiť telu tejto hollywoodskej celebrity, môžete si zacvičiť jej obľúbený tréning 15-15-15, s ktorým pôjdu kilá dole ako nič.

Ak potrebujete inšpiráciu a nový dych do vašej cvičebnej rutiny, vyskúšajte tréning 15-15-15, ktorý si obľúbila aj Jennifer Aniston. Keďže známa herečka robí všetko preto, aby vyzerala skvele a darí sa jej to, je viac než jasné, že spomínaný tréning naozaj funguje. Pozrite sa, v čom spočíva.

Tréning, ktorý vás nebude nudiť

Pod názvom 15-15-15 sa skrýva trojkombinácia cvičení, pričom každé trvá 15 minút. To znamená, že Jennifer sa prvých 15 minút venuje spinningu, a teda tréningu na indoorovom bicykli, ďalších 15 minút cvičí na eliptickom stroji a posledných 15 minút tréningu venuje behu. Znie to dobre, že? Je totiž príťažlivejšie, keď si poviete, že cvičíte po 15 minút na rôznych strojoch akoby ste mali trénovať 45 minút rovnaké pohyby stále dookola. Nebojte sa, nemusíte tento tréning praktizovať každý deň. Stačí, dvakrát do týždňa, no nezabúdajte na to, že na vypracovanie postavy musíte do vašej rutiny zapojiť aj silové cvičenia.   

Pestrosť je dôležitá

Ak sa budete dvakrát do týždňa venovať tejto trojkombinácii, iné dni by ste mali mať o niečo pestrejšie. Sama Jennifer tvrdí, že tréning 15-15-15 je vlastne druh kardia, a to jej nezaručí vyrysovanú postavu. Práve z tohto dôvodu musí do svojho cvičebného plánu zaradiť aj pravidelné silové cvičenia, pri ktorých dokáže tvarovať jednotlivé časti tela. To znamená, že dva až tri dni do týždňa by ste sa mali venovať cvičeniu so závažím, gumou či inými pomôckami.

Dá sa cvičiť tento tréning aj doma?

Na tréning na spôsob známej herečky potrebujete vybavenie, a preto je najideálnejšie cvičiť v posilňovni. Avšak, môžete si vytvoriť aj domáci tréning zložený z kombinácii viacerých cvikov. Napríklad prvých 15 minút budete venovať skákaniu cez švihadlo, drepom a výpadom. Ďalších 15 minút si môžete zaplávať v bazéne a zvyšných 15 minút skombinujete s outdoorovými aktivitami ako je bicykel, beh či rýchla chôdza.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 18:53