Film Dievčatá z Dubaja vám ukáže, ako si známe influencerky privyrábajú na živobytie
StoryEditor

Obľube sa teší nová sociálna sieť: Zlomí influencerkám väz?

05.09.2022, 18:00
Životný štýl
Autor:
red

Unikátna platforma vznikla pred dvomi rokmi a do sveta sa šíri pomalšie, ale isto. V dobe keď tínedžerky trpia psychickými poruchami, pretože sa porovnávajú s "dokonalými" modelkami na Instagrame, ktoré sú však všetky upravené vo photoshope a prehnané rôznymi vyhladzovacími aplikáciam, zdvíhajú odborníci prst. Predikujú, že záujem o túto ilúziu už bude klesať. Na vzostupe je totiž sociálna sieť BeReal, ktorá ukazuje reálny život užívateľov a manipulovať obsahom je takmer nemožné.

Stále viac ľudí sa zaujíma o unikátnu platformu, ktorá sa zamerala na to, čo je dnes vzácne. Zobrazovať realitu. Mnohí sa toho boja, avšak ľudia sú ďaleko viac zvedaví, ako ich obľúbená herečka, modelka, influencerka vyzerá a žije v skutočnosti. 

Ako to funguje?

Nová sociálna sieť nie je pretlakovaná zbytočnými fotografiami, ktoré iba konzumne, rýchlo a bez zamyslenie preklikávate. BeReal upozorní raz za deň súčasne všetkých používateľov, že je otvorené dvojminútové okno na uverejňovanie príspevku. Na telefóne vám pípne notifikácia a požiada používateľov, aby sa odfotili a nahodili záber. Ten má dve zložky. Fotka sa vytvorí z prednej aj zadnej kamery. Vizuálne zobrazuje to, čo v danom momente robíte. Používatelia netušia, kedy im výzva na telefóne blikne.

image

Vidíte, čo robí užívateľ, ktorý si robí selfie a čo sa deje na druhej strane telefónu.

Ak  záber vytvoríte po dvojminútovom limite, je neskoro a všetci to vidia, že ste sa proste pripravovali. Používatelia tiež vidia, koľkokrát ste záber opakovali a vymazať môžete iba jeden. Tu je vítaná iba prirodzenosť!

Filtre majú stopku

Sociálna sieť BeReal bola navrhnutá tak, aby konkurovala Instagramu. Nekladie dôraz na závislosť a nadmerné používanie sociálnych médií. Aplikácia neumožňuje žiadne filtre fotografií ani iné úpravy. BeReal je viac zameraná na intímnejšie a súkromnejšie sociálne správanie v porovnaní s Instagramom. Ďalšia úsmevná odlišnosť je, keď dáte na fotku LIKE alebo UNLIKE pridá sa tam vaša fotografia, na ktorej môžete toto vyjadriť výrazom na tvári. Smajlík ste proste vy!

Inšpirovali ich

Instagram po spustení konkurencie rýchlo zareagoval. S rastúcou popularitou BeReal, Insta toto leto spustil funkciu „Dual Camera“ (dvojitá kamera) podobnú tej z BeReal a v auguste 2022 začali testovať novú, podobnú funkciu s názvom „IG Candid Challenges“, kde sú používatelia vyzvaní, aby uverejnili príspevok raz denne do dvoch minút. Čas ukáže, či dokáže nová sociálna sieť konkurovať lídrovi na trhu. Jedno je však isté. Ilúzie a falošných fotiek sme už videli dosť! 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 07:45