StoryEditor

Dvojročné dievčatko je modelkou. Downov syndróm nie je prekážkou

10.09.2015, 15:00
Životný štýl
Každá matka je presvedčená, že jej dieťa je najkrajšie.

Myslela si to aj Britka Julia Brittonová (42), ktorej aj známi hovorili, že jej dcéra Connie-Rose (2) je moc roztomilá.

Rozhodla sa preto zapísať ju do modelingovej agentúry, a to aj napriek tomu, že dievčatko má Downov syndróm ako píše idnes.cz.

Connie-Rose Seabourneová sa narodila o dva mesiace skôr a Downov syndróm jej diagnostikovali, až keď mala dva týždne.

"Keď som bola tehotná, bolo vyššie riziko, že budem mať dieťa s Downovým syndrómom. Mohli mi to potvrdiť diagnostické testy, ale nechcela som ich, pretože to jednoducho nebol problém, " cituje denník Daily Mail Juliu Brittonovú, ktorá má aj s partnerom veľa známych s deťmi s týmto postihnutím a nestretli sa s negatívnymi reakciami okolia.

Od priateľov často počula, že jej dievčatko má očarujúci, tak trochu drzý a sebavedomý úsmev, a že by sa mohla stať modelkou. Julia sa preto rozhodla poslať e-mail s jej fotkou do agentúr, aby jej povedali svoj názor. Agenti sa im hneď ozvali a pozvali ich na skúšky.

"Keď som hovorila v agentúre o jej diagnóze, že má Downov syndróm, nikto ani nepohol brvou. Myslím, že som mala väčšie obavy ako oni všetci, a potom mi to už neprekážalo, " vyhlásila.

Dievčatko má podpísané zmluvy na dve kampane. Jej mamička je hrdá na to, že postihnutie dievčatko neobmedzuje. Connie-Rose si fotenie a pózovanie užíva. Ale keď by ju to prestalo baviť, matka je rozhodnutá jej modelingovú kariéru ukončiť.

"Akonáhle by toho na ňu bolo príliš veľa, alebo sa jej to nepáčilo, skončíme. Pri prvom náznaku, že ju to nebaví, prestaneme. Čo chce robiť ona, je v tom všetkom najdôležitejšie, " dodala Julie Brittonová.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:47