shutterstock.com
StoryEditor

Bez obmedzenia a pocitu hladu. Renáta našla spôsob ako schudnúť a opäť nepribrať

14.06.2021, 14:45
Životný štýl
„Už odmalička som rada jedla a kvôli tomu vlastne celý život chudla a priberala. Až som sa jedného dňa naozaj naštvala,“ hovorí Ivana.

Ani ako dieťa som nebola nikdy chudá, skôr naopak. Babka vždy vravievala, že z toho vyrastiem a ja som tomu naivne verila. Lenže nevyrástla som. Moja výška sa zastavila na 161 centimetroch, zato láska k dobrému jedlu rásť neprestala. Moje najobľúbenejšie jedlo boli šúľance s makom, makovo-višňová štrúdľa a domáca zmrzlina od mamy. Jednoducho všetko sladké. Teda nie div, že v puberte som bola dievča krv a mlieko, čo sa však chlapcom páčilo.

Stále dookola
Ako šiel život ďalej, vydala som sa za Milana a založili sme si rodinu. Postupne sa nám narodili dve krásne dievčatá. Počas každého tehotenstva som pribrala vyše štrnásť kíl, ktoré som sa snažila zhodiť. Zakaždým to bol boj, ale vždy som v sebe našla nejakú silu a schudla. Takto to so mnou šlo celý život. Schudla som, pribrala... Stále dookola. Narastajúca váha mi však časom začala prekážať. Keď som si skúšala oblečenie a videla sa v zrkadle, prepadla som beznádeji a bolo mi smutno. Rada chodím k moru a vždy som sa potom nad fotkami stresovala, ako hrozne vyzerám v plavkách. Potom však prišli Vianoce 2017. Ja som si povedala, že čo ma nezabije, to ma posilní, a rozhodla som sa, že od Nového roku radikálne zmením svoj život. Verila som, že to dokážem.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 16:23