archív Dady
StoryEditor

V detstve sa jej smiali, dnes je pre mnohé ženy vzorom. Mladá Slovenka dokazuje, že váha je len číslom

23.01.2022, 18:00
Životný štýl
Problémom žien je, že sa nevedia prestať porovnávať. Na internete či v reálnom živote všade vidíme dokonalé fotografie štíhlych a dokonalých žien, vďaka ktorým si sami určujeme, čo je krásne a čo nie. Plus size bloggerka Dada sa pred pár rokmi vydala na cestu k tomu, aby sa naučila milovať svoje telo také, aké je.

Či už po psychickej alebo fyzickej stránke, v čom podľa Vás dokáže žene pomôcť väčšia láska k svojmu telu a v čom ublížiť jej opak?

Jej opak prináša nedostatok sebadôvery, pocity menejcennosti, spochybňovanie samej seba v každom ohľade, uzavretie sa do seba, nenávisť, hnev, depresie a iné závažné problémy, ktoré neraz nekončia dobre. Keď prestanete riešiť svoje nedostatky, je to tá správna cesta k sebavedomiu a so sebavedomím dokážete zmeniť svet. To isté sa stane so ženou, ktorá príjme samu seba. Objaví v sebe nové nápady, novú chuť, nové možnosti. 

Je skvelé, že na sociálnych sieťach zdieľate svoje pocity, pozitívnu energiu či dokonca psychické zlyhania. Motiváciu, ktorú odovzdávate ľuďom je neskutočná. Čo sa snažíte Vašou tvorbou ukázať svojim fanúšikom?

Snažím sa odovzdávať zo seba to najlepšie a najpozitívnejšie ako sa dá, ale zároveň nepotláčať to zlé, s čím sa potýkam. Chcem tým ukázať, že život je naozaj o tom, žiť ho pre seba. Dúfam, že svojím prístupom prispejem k zmene pohľadu spoločnosti na inakosť. A budem vzorom ženám, ktoré majú o sebe pochybnosti alebo sa tiež potýkajú s problémom prijatia samej seba.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dadalookbook (@dada_lookbook)

Aká je spätná väzba na Vašu tvorbu?

Toľko úžasných podporných správ, toľko príbehov a podpory, koľko dostanem od žien ma robí neuveriteľne šťastnou. Občas, úprimne, mi ukvapne aj slza. Ukazuje mi to reálne príbehy žien, ktoré hľadajú oporu, podporu a možno aj cestu, k sebavedomiu, sebaláske a body pozitivite. A tým ako mi píšu, že ich motivujem alebo som im v niečom pomohla, vlastne pomáhajú aj oni mne. Preto si nesmierne vážim každý takýto komentár či správu a ďakujem zaň. O to viac mám chuť ďalej rozdávať svoju energiu a pozitivitu.

Čo by ste odkázali ženám, ktoré si prechádzajú niečím podobným ako Vy?

Cesta za sebaláskou vie byť veľmi ťažká, dlhá a aj bolestivá, ale podstatné je, že aj keď zlyháme, nevzdáme sa a pokračujeme. Už len táto snaha, to dokázať, je malým víťazstvom. Takže, do toho!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. máj 2024 11:50