Vianoceunsplash.com
StoryEditor

Stoja za pozretie. Najlepšie vianočné filmy a seriály, ktoré vám zaručene urobia sviatky ešte krajšími

11.12.2021, 17:00
Životný štýl
Koláče nedopečené či darčeky nezabalené. Potrebujete sa naladiť na vianočnú atmosféru a zahnať stres? Pozrite si tieto vianočné filmy a seriály, pri ktorých si s rodinou pohodlne užijete kopec zábavy bez zbytočného stresu.

Vianočná romantika

Prázdniny: Romantická klasika z roku 2006 nepochybne patrí k Vianociam. Herečky Kate Winslet či Cameron Diaz dopĺňajú fantastický príbeh o dvoch ženách s rovnakým problémom, ktoré sa rozhodli na Vianoce vymeniť domy. Jedny dvere sa im zatvoria a druhé naopak otvoria.

Láska nebeská: K obľúbeným vianočným filmom patrí taktiež aj Láska nebeská z roku 2003. Sympatický Colin Firth, Hugh Grant či Keira Knightley spoločne zažívajú poprepletané životné osudy. Každého spája jediná vec a tou je láska, ktorá má u každého inú podobu.

Sviatočné rande: V novinke, ktorá vyšla pred rokom si v hlavnej úlohe zahrala Emma Roberts a Luke Bracey. Týchto dvoch nezadaných trápi, že sú každý sviatok sami, a tak uzavrú spoločnú dohodu, že každú oslavu v roku si budú robiť doprovod. Iskra však preletí skôr, ako si mysleli.

Dash a Lily: Zábavný a romantický seriál pre zamilované duše. Cynik Dash a veselá Lily si vo vianočnom New Yorku a na rôznych miestach  predávajú červený zápisník so vzkazmi a výzvami. Síce má len pár epizód, rozhodne stojí za to si pozrieť ako sa práve cez Vianoce dokážu protiklady spojiť.

Pre malých aj dospelých

Klaus: Nádherné spracovanie rozprávky Klaus z roku 2019. Originálny príbeh o zrode Santa Clausa a sebeckom poštárovi, ktorý sa skamaráti so samotárskym výrobcom hračiek. Do chladného a temného mesta tak prinesie zabudnutý smiech a radosť.

Polárny Expres: Štedrý večer je pravý čas na dobrodružstvo, do ktorého vás zavedie chlapec Chris, ktorý prestal veriť na Vianoce. Nádherné spracovanie polárneho Expresu, ktorý ho zavedie na miesta, kde „vidieť znamená uveriť.“

Vianočná kronika: Táto čarovná rodinná komédia je z roku 2018. Brat a sestra nechtiac nabúrajú Santove sane, a tak musia celú noc zachraňovať Vianoce. Ešteže si Santa Claus v podaní Kurta Russella vie vždy poradiť.

O liečivej vode: Minulý rok sa k Vianociam pripojila aj nová česká rozprávka O liečivej vode, ktorá vás zavedie do ľudského sveta, ktorý žije v symbióze so svetom vody. Aj keď je vodný svet pre ľudské oči neviditeľný, v rozprávke ho môžete uvidieť v plnej kráse.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 18:28