Mačka nie je len dobrou priateľkou, ale aj skvelou liečiteľkou.dreamstime
StoryEditor

Sú prítulné, no majú aj liečivé schopnosti. Mačky vám dokážu pomôcť s týmito problémami

05.06.2022, 18:00
Zdravie

Niektorí ich milujú, iní nenávidia, pretože sú vraj falošné. Mačky sú prítulné a radi robia spoločnosť ľuďom, ktorí sa cítia osamelo. Okrem toho, že dokážu dávať veľa lásky, sú schopné prospievať aj vášmu zdraviu, pretože majú veľmi silné liečivé schopnosti. Pozrite sa, s čím vám môžu pomôcť.

Domáce zvieratá sú stále viac obľúbené či už sú to psy, rybičky alebo králiky. Medzi veľmi vďačných miláčikov nepochybne patria aj mačky. Nemusíte ich venčiť a často im nechýbate tak veľmi ako psovi, pretože si vystačia aj samé. Ak patríte k tým, ktorí ich vyslovene nemajú v láske, mali by ste vedieť, že dokážu byť prospešné pre vaše zdravie. Toto sú problémy, s ktorými vám môžu pomôcť mačky.

Terapia mačkami

Mnohí ľudia si zaobstarajú mačku najmä kvôli tomu, aby sa necítili osamele a majú na to dôvod. Toto domáce zvieratko má samo o sebe citlivú povahu, a preto sa veľmi ľahko dokáže vcítiť do kože človeka. Už len jej prítomnosť má upokojujúce účinky. Keď mačka spí, pomáha znižovať strach a vzbudzovať dôveru. V súčasnosti dokonca môžete nájsť aj ordinácie, kde sa tento miláčik využíva pri liečbe demencie alebo nahradzuje ľudských terapeutov.

Vyliečia stres či migrénu

Máte radi hladkú a mäkučkú srsť vášho domáceho miláčika? Možno ste o tom nevedeli, ale hladenie mačky dokáže odbúrať stres, zbaviť vás nespavosti a znížiť pravdepodobnosť vzniku srdcových príhod. Takisto mačka lieči migrénu a je veľkým pomocníkom pri duševných chorobách. Keď sa nabudúce budete potrebovať niekomu vyrozprávať, skúste to povedať mačke, ktorá to nemá komu inému prezradiť. Uvidíte, že sa vám uľaví a okamžite sa zbavíte všetkých problémov.

image

Mačky dokážu pomôcť s rôznymi problémami.

dreamstime

Pradením liečia vaše vnútro

Nielenže je pradenie mačky upokojujúce, ale pozitívne pôsobí aj na krvný tlak. Ak sa rozčúlite a tlak vám vybehne do výšin, jednoducho si zoberte na kolená mačku a počúvajte jej pradenie dovtedy, pokým sa nezníži na správnu hladinu. Túto schopnosť však majú najmä dlhosrsté mačky. Okrem toho vám môžu pomôcť vyliečiť aj problémy s trávením či močovou sústavou.

Dlhý život vďaka mačkám

Ľudia väčšinou vlastnia mačky pre radosť, pokoj či potešenie, no ani len netušia, že si vďaka nim predlžujú život. Vedci totiž zistili, že tí, ktorí sa rozhodli mať mačky, môžu žiť až o 5 či 10 rokov dlhšie ako ostatní. Dôvodom je to, že títo majitelia mávajú stabilnejší a uvoľnenejší život, pričom ich hladina cholesterolu v krvi je podstatne nižšia.

Pevné kosti a kĺby

Mačka dokáže byť výborným liečiteľom pri osteoporóze a vplývať na pevnosť kostí či kĺbov. Jej mňaukanie je tak silné, že sa podobá ultrazvukovému ošetreniu, ktoré týmto problémom napomáha. Takisto blahodarne pôsobí aj na hojenie rán, zranení šliach či svalov. Túto schopnosť však majú predovšetkým perzské mačky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:33