shutterstock.com
StoryEditor

Ste v poslednej dobe bez nálady a nič vás nebaví? Objavte chuť do života vďaka týmto tipom!

24.11.2020, 16:00
Zdravie
Stereotyp? Nuda? Stále to isté dokola? Nepotrebujete veľa, aby ste sa nestali obeťou rutiny. Čítajte!

Pečte a varte nové veci
Všetky to tak máme. Desať až dvadsať svojich receptov, ktoré v princípe varíme dokola. Overené rýchle večere cez týždeň, v sobotu niečo, pri čom sa dá upratať, nedeľa rezne, kurča, sviečková alebo niečo také tradičné... Pečieme buchty, bublaniny, rýchle hrnčekové koláče, na Vianoce klasiku, cez víkend zbúchame obľúbený strúhaný tvarohový koláč. Ideme na istotu. ALE! Ak chcete v živote trochu vzrušenia bez toho, aby ste narušili kolobeh vašich dní, začnite kuchyňou. Začnite variť nové jedlá. Nakúpte si nové suroviny. 

Zorganizujte výmenný bazár oblečenia
S kamoškami. So susedami. So sestrami a švagrinami. To je jedno. U nás v redakcii to funguje a nevieme si to vynachváliť. Každá z nás vytriedi kúsky oblečenia, ktoré už nechce alebo do ktorých sa už nezmestí, alebo ktoré sa jej už prestali páčiť, teda sa do nich nezmestí. Oblečenie donesieme a vymieňame si medzi sebou. Jednak je to zábava, jednak je to úplne bezplatný spôsob, ako sa dostať k novým tričkám, šatám, svetríkom. Čo ostane, nosíme našim dcéram, neteriam, prosto ani kúsok nazmar.

Tematické večery s kamošmi
V zahraničí teraz dosť fičia knižné kluby. Partia kamošiek si prečíta jednu knihu, potom sa stretnú a debatujú o nej. Ak nie ste knižné typy, môžete tak hovoriť o receptoch zo surovín, ktoré sú akurát v danom ročnom období aktuálne (aj s ochutnávkou), môžete si dopredu naštudovať nejaké európske mesto alebo štát a potom sa baviť o tom, čo sa tam oplatí vidieť.

Naučte sa niečo nové
Nemusí to byť čínština ani nič také, čo v živote nepoužijete. Naučiť sa však niečo, čo ste nestihli v predošlých rokoch, je super. Je to zdravé, lebo stále stimulujete mozog, je to fajn, lebo si možno splníte sen, a je to zábava. Sú kurzy šitia, šperkárstva, kurzy keramiky. Môžete sa prihlásiť na spev, na hudobný nástroj, na tanec alebo na fotografovanie. Sú kurzy písania, kurzy sebaovládania aj sebaobrany, kurzy správnej výchovy detí. Ak sa chcete cítiť krajšia, nájdite si kurz líčenia, ak potrebujete vnútorný pokoj, skúste meditácie, jogu, nejaké motivačné víkendy. Proste sa len zamyslite, zistite, čo neviete a chceli by ste vedieť, ťuknite do Googlu a ten vám vypľuje kurz, seminár a spriaznené duše, s ktorými sa budete učiť.

Počúvajte hudbu. NAHLAS!
A je úplne jedno, akú. Ja so segrou pri umývaní riadu po rodinnom nedeľnom obede počúvam trávnice, spievame odušu, lebo obe sme svojho času spievali vo folklórnom súbore. Môžete počúvať Rihannu, Nohavicu, amerických country spevákov alebo starý Elán. Hudba sú endorfíny, hudba je super. Naštartuje vám fantáziu, optimizmus do budúcnosti, keď sa budete jašiť a tancovať, objavíte, že telo sa vie radovať aj z iného ako dobrej kávy.

Zorganizujte stretávku
Zo školy, zo športového klubu, z tanečnej, z jazykovej školy... Dnes nie je až taký problém ľudí nájsť, sú na sociálnych sieťach, a keď tam nie sú oni, sú tam ich príbuzní alebo známi. Už samotné organizovanie bude pre vás vzrušujúce, a keď budú všetci odchádzať so slovami vďaky, radosť nebudete vedieť opísať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 09:20