pexels.com
StoryEditor

Máte nekvalitný a nepravidelný spánok? Máme pre vás zaručené TIPY ako ho zlepšiť

20.10.2021, 18:00
Zdravie
Neviete večer zaspať a často sa v noci zobúdzate? Vyskúšajte tieto nenáročné triky, ktoré vám dopomôžu k lepšiemu a nerušenému spánku.

Kvalitný a pravidelný spánok je nesmierne dôležitý pre normálne fungovanie počas dňa. Pokiaľ sa v noci často zobúdzate a večer sa vám ťažko zaspáva, mali by ste vyskúšať eliminovať veci, ktoré vám môžu váš spánok narušovať. Vyskúšajte tieto triky, ktoré vám zaručene pomôžu!

TRIKY PRE KVALITNÝ SPÁNOK

1.Akonáhle si ľahnete do postele, nepozerajte sa do telefónu a ani iných obrazoviek. 

2.Aspoň pól hodinu pred spaním vašu spálňu vyvetrajte. Pre nerušené zaspávanie je dôležitý aj čerstvý vzduch, čiže dôkladne vyvetraná izba. 

3.Pred spánkom sa neprejedajte a tesne pred ním už radšej vôbec nejedzte. Lepšie sa zaspáva s poloprázdnym žalúdkom ako s naplneným. Je dokonca dokázané, že ľudia, ktorí jedia tesne pred spaním, mávajú nekvalitný spánok a nočné mory. 

4.Stanovte si pravidelný čas, kedy budete chodiť spávať. Držte sa tohto času aj cez víkendy, vaše telo si na to zvykne a budete vedieť oveľa rýchlejšie zaspať.

5.Tesne pred spaním nepite príliš veľa tekutín, časté chodenie na záchod vám môže narušiť pokojný spánok. 

6.V posteli trávte cez deň čo najmenej času. Keď si budete chcieť oddýchnuť a zdriemnuť, využite radšej gauč v obývačke. Nadmerný čas v posteli počas dňa narušuje spánok.

7.Vyskúšajte si dať hodinu pred spaním horúcu sprchu. Uvoľní vás to a lepšie sa vám zaspí. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:27