Aby ste si to hneď na začiatku vzťahu nepokazili, vyvarujte sa niektorých chýb.dreamstime
StoryEditor

Ste na začiatku nového vzťahu? Vyvarujte sa chýb, kvôli ktorým by mohol skončiť skôr než vôbec začal

05.05.2024, 14:00
Vzťahy

Povestné motýliky v bruchu, ale aj ružové okuliare na očiach patria nepochybne k začiatkom takmer každého vzťahu. Pred partnerom sa chcete ukázať v tom najlepšom svetle a aj vy sa na jeho prípadné chyby pozeráte oveľa ohľaduplnejšie. To sa však bude postupne meniť.

Ak chcete, aby váš vzťah mal šancu vydržať čo najdlhšie, vyvarujte sa niektorých chýb. Majte oči na stopkách a kontrolujte aj svoje emócie.

Buďte autentická

Váš partner by vás mal milovať takú aká ste. Buďte preto vo vzťahu autentická hneď od začiatku. Nehrajte sa na niekoho kým nie ste. Skôr či neskôr vás realita aj vaša vlastná povaha dobehnú a ukáže sa vaša pravá tvár. Ak tá vášmu partnerovi nebude imponovať, váš herecký výkon vám môže uškodiť a akurát tak prispieť ku krachu vzťahu.

Žiadne porovnávanie

Porovnávať vášho nového partnera s ex priateľom je ďalšou zásadnou chybou. Ak to navyše robíte pred ním, je to  o to horšie. Máte po svojom boku nového priateľa a buď ho beriete so všetkými jeho kladmi a zápormi, alebo nie. Určite mu nepadne dobre ani to, keď len mimochodom utrúsite, či toto robil, nerobil, alebo robil inak váš bývalý. Predstavte si, že by ste vy boli na jeho mieste. Zrejme by sa to tiež nepočúvalo ľahko.

Sloboda je základ

Rozumieme, že by ste s druhou stranou trávili najradšej všetok svoj voľný čas, no netlačte na pílu. Nechajte mu voľnosť, priestor a aj vy si užívajte ten svoj. Nie je nič horšie, ako byť vo vzťahu, kde si vaša polovička nárokuje na každú sekundu vášho života. Okrem iného, aj pre vás bude dobré, keď úplne nestratíte kontakt so svojimi blízkymi či priateľmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 14:02